Πεζοπορία στον Προφήτη Ελισσαίο Ταϋγέτου

0

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πεζοπορία για τη νέα χρονιά, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, στην περιοχή του Άνω Καρβελίου, σε μία από τις πιο ωραίες πεζοπορικές διαδρομές στα χωριά του Ταϋγέτου και του Δήμου Καλαμάτας.

Η επιλογή της πορείας αποτελεί μια παραλλαγή του γνωστού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά Άνω με Κάτω Καρβέλι και μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε σε μερικά “άγνωστα” μέρη του βουνού σε σχετικά μικρή απόσταση από την Καλαμάτα. Αφετηρία και τέρμα της διαδρομής θα είναι το όμορφο χωριό Άνω Καρβέλι. Από εκεί θα ανέβουμε στην κορυφή του Προφήτη Ελισσαίου με το ομώνυμο εκκλησάκι και την πολύ εντυπωσιακή θέα. Η συνέχεια θα είναι μέσω ενός απομονωμένου οροπεδίου στα νότια, για να επιστρέψουμε από το καλντερίμι που έρχεται από το Κάτω Καρβέλι. Το καλντερίμι αυτό θα το περπατήσουμε στο ωραιότερό του τμήμα, ένα τμήμα με επιβλητική θέα, που σε οριασμένα σημεία σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω στα βράχια.

– Βαθμός δυσκολίας: 2 (καλή φυσική κατάσταση)
– Ώρες πορείας: 5 + / –
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 6976830694.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.