Παρουσίαση του σεναρίου για το “Καλαμάτα 1821”

0

Η Ερευνητική Κοινοπραξία του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας», διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτη» της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας, για την «Πρώτη Παρουσίαση του Σεναρίου της Ταινίας & του Ενημερωτικού Βίντεο του Προγράμματος».

Το Πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821- Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στη Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών φορέων: Tου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής), της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας “Φάρις” και της κινηματογραφικής εταιρείας “VIEWMASTER Films A.E.”.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Στο μεταξύ εγκαινιάστηκε την Τρίτη (19/3/19) εικαστική έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα “Καλαμάτα 1821 – Ήρωες χθες και σήμερα”, που φιλοξενείται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, που διοργανώνει τo Εικαστικό Εργαστήριo της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου “Φάρις”, σε συνεργασία με τους φορείς του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας».

Τα έργα που εκτίθενται, προέρχονται από τον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού των σχολικών μονάδων που ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Καλαμάτας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2019.

Η θεματική έχει ως στόχο την πρόκληση κοινωνικού διαλόγου και την εμφύσηση σύγχρονης σημασίας στην ιστορική εθνική επέτειο, καθώς και την τοποθέτηση της τελευταίας σε ένα ευρύτερο διεθνές πλαίσιο. Ειδικότερα, σκοπός της εφετινής θεματικής είναι να παρακινήσει τα παιδιά να αναλογιστούν τι σημαίνει για εκείνα η έννοια “ηρωισμός” και να σκεφθούν πώς η έννοια αυτή μεταλλάσσεται ανάλογα με τις ιστορικές και κοινωνικές, κάθε φορά, συνθήκες.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.