Παρουσίαση του ΕΣΠΑ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο

0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Καλαμάτας και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Μιχάλης Αντωνόπουλος παραβρέθηκε ως συντονιστής στην εκδήλωση παρουσίασης του ΕΣΠΑ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 & αναφορά στα έργα υλοποίησης της τρέχουσας περιόδου 2014-2020 που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο στο Ξενοδοχείο REX την, Τετάρτη 17 Απριλίου.

Ομιλητής ήταν ο κ. Αντώνης Ψαράκης, Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου και στη συνέχεια της παρουσίασης αυτοδιοικητικοί, υποψήφιοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και δημότες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να πάρουν σημαντικές πληροφορίες για έργα και τις χρηματοδότησεις από τα αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα του δήμου Καλαμάτας από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στα προβλήματα με την πληρότητα των φακέλων και των μελετών που γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «Ήδη δύο έργα του δήμου Καλαμάτας, το ανοιχτό θέατρο και οι αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης εμφανίζουν σοβαρότατα προβλήματα στους φακέλους τους και κινδυνεύουν με απένταξη. Επίσης δεν υποβλήθηκαν προτάσεις για σημαντικά έργα όπως αυτά που αφορούν τις ορεινές κοινότητες και τους οικισμούς ΤΑΠ ΤΟΠ. Σε κάθε περίπτωση χωρίς μελέτες και προετοιμασία δεν μπορούμε να περιμένουμε εντάξεις σε αναπτυξιακά έργα στο δήμο μας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.