Παρουσίαση Εργαστηρίων Χειμερινού 4μήνου στο Κέντρο Νέων

0

Το πρώτο χειμερινό τετράμηνο 2018-19, το οποίο και ολοκληρώθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου, γιορτάζει το Κέντρο Νέων Καλαμάτας στο χώρο του, στην Πλατεία Όθωνος 10, με εκδήλωση όπου θα γίνει παρουσίαση των εργαστηρίων του, “με κέφι, χαμόγελα και πολλές εκπλήξεις”, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

«Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα έχετε την ευκαιρία να «κρυφοκοιτάξετε» μέσα από την κλειδαρότρυπα και να πάρετε μία ιδέα σχετικά με το τι συμβαίνει σε ορισμένα από τα εργαστήρια μας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά το 1ο μας τετραμήνο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, στην οποία προστίθεται:

«Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ποσο υπέροχα περνάμε και παράλληλα θα απολαύσετε ορισμένες από τις μοναδικές δημιουργίες των συμμετεχόντων και εισηγητών των εργαστηρίων μας. Χορός, μουσική, ξένες γλώσσες, παιχνίδια, πολεμικές τέχνες, και πολλά ακόμη έρχονται για να τα γνωρίσετε και να τα απολαύσετε!!

Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί το τέλος αυτού του τόσο δημιουργικού τετραμήνου και να υποδεχτούμε το Νέο Εαρινό Τετράμηνο, όπως του «πρέπει» με πολύ όρεξη, καλή διάθεση, πολλά χαμόγελα και χορό!!».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις μας είναι ελεύθερη.

Τι είναι το Κέντρο Νέων Καλαμάτας;

KN KALAMATAS

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας (ΚΝΚ) είναι μια εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει τα τελευταία 10 χρόνια ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη του και τους εθελοντές του. Για αυτό το λόγο, κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια και δραστηριότητες!

Το ΚΝΚ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει λάβει απολύτως καμία χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Προς το παρόν, και μέχρι να μπορέσει να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή, το στηρίζουν τα μέλη του, ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ., φίλοι του ΚΝΚ και μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ., ωστόσο πλέον είναι μια αυτοδιοικούμενη εθελοντική δομή. Η διαχείριση του γίνεται από την συνέλευση των εθελοντών του, οι οποίοι αποφασίζουν για την εξέλιξη του.  Ως μια ανοικτή δομή, υποδέχεται με χαρά νέα μέλη στην ομάδα διαχείρισης, όπου ο καθένας που θέλει να προσφέρει εθελοντικά μπορεί να ενταχθεί και να γίνει μέρος της πιο πρωτότυπης δομής νεολαίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Κέντρο Νέων Καλαµάτας δεν έχει έσοδα από καµία πηγή, πέραν των δωρεών και των δραστηριοτήτων ενίσχυσης (πάρτυ, µπαζάρ κ.α.). Τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, οι επιδιορθώσεις και οι βελτιώσεις του χώρου και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ-θέρμανσης. Για να µπορέσει να επιβιώσει, έχει ανάγκη την βοήθεια όλων µας. Για αυτό, τα μέλη που παρακολουθούν κάποιο εργαστήριο πληρώνουν μια συνδρομή -10 ευρώ/ανά εργαστήριο (5 ευρώ για τους ανέργους)- για ολόκληρο το 4μηνο, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτιρίου του ΚΝΚ (ενοίκιο, λογαριασμοί). Το ποσό αυτό πληρώνεται εφόσον ξεκινήσει κάποιος να παρακολουθεί το εργαστήριο –μέχρι το 3ο μάθημα του κάθε εργαστηρίου- και όχι κατά τη διάρκεια των εγγραφών. Για όλες τις δωρεές το ΚΝΚ εκδίδει υποχρεωτικά απόδειξη.

Το ΚΝΚ εκτός από την εκπαίδευση του μεγάλου αυτού αριθμού ατόμων είναι και μια ζωντανή διαφήμιση της πόλης μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για δομές νεολαίας και έχει αποσπάσει τα εύσημα φορέων και ατόμων για τον τρόπο που λειτουργεί καθώς και για αυτά που προσφέρει.

Ένας παράλληλος στόχος του ΚΝΚ είναι η αναγνώριση του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, η οποία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει απολύτως καμία στρατηγική για την νεολαία και δεν προσφέρει οργανωμένες ευκαιρίες ενεργούς απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο, στους νέους πολίτες της (Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει οργανωμένο δίκτυο Κέντρων Νεότητας, Κέντρων Πληροφόρησης Νέων, Πολυδύναμα Κέντρα, δομές ενεργοποίησης της νεολαίας και δεν έχει αναγνωρίσει το επάγγελμα του συμβούλου νέων –youth worker-).

  • Κέντρο Νέων Καλαμάτας (Δευτέρα έως Πέμπτη 17.00 – 22.00), Πλατεία Όθωνος 10, τηλ: 2721110740
  • e-mail.:kentroneonkalamatas@gmail.com
  • http: www.kentroneon.wordpress.com
μοιραστειτε το:

Comments are closed.