Παρουσίαση βιβλίου του Μ. Αθανασόπουλου για τη Νέδουσα

0

Την παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Παν. Αθανασόπουλου με τίτλο: «Δενθαλιάτις – Μεγ. Αναστάσοβα – Νέδουσα: Τρία ονόματα, ένας τόπος», διοργανώνει ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής”.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας “Ελευθερία” (Γεωργούλη 26 – Καλαμάτα).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο α μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Τμ. Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
  • Σοφία Καπετανάκη, Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Τμ. Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και
  • Ιωάννης Σόλαρης, Δρ. Ιστορίας του Πολιτισμού και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη.

Με το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν γλυκίσματα και αναψυκτικά προφορά από τις κυρίες – μέλη του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής”.

Το χωριό του Ταϋγέτου Νέδουσα

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Μάριος Αθανασόπουλος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1973. Κατάγεται από τα χωριά του Ταϋγέτου (Νέδουσα και την Αλαγονία).
Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τους ιστορικούς της Αλώσεως.
Έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε στη Μεσσηνία ως φιλόλογος, υπηρετώντας σε διάφορα σχολεία, ενώ την περίοδο 2015 – 2017 διετέλεσε Διευθυντής στο Γενικό Λύκειο Πύλου.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 διδάσκει στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως Ε.ΔΙ.Π.
Έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις του σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, ενώ άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο.
Είναι νυμφευμένος με τη θεολόγο-ιστορικό Ιωάννα Σοφιανοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Ευγενία – Αμαλία.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.