Επεμβάσεις για να μείνουν ανοιχτά τα ρέματα και ο δρόμος

0
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΒΔ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΣΕ ΠΗΔΗΜΑ, ΑΓ. ΦΛΩΡΟ ΚΑΙ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ

Παρέμβαση με τρία σκαπτικά μηχανήματα έκανε ο Δήμος Καλαμάτας, στην περιοχή βορειοδυτικά της Καλαμάτας, όπου η βροχόπτωση ήταν εξαιρετικά έντονη μέχρι το μεσημέρι, σήμερα (Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019), ώστε να κρατηθούν ανοικτά τα ρέματα και ο παλιός εθνικός δρόμος. Τα μηχανήματα εργάσθηκαν στο Πήδημα, στον Άγιο Φλώρο προκειμένου να μείνει ανοικτή η παλιά εθνική οδός και στη Βρομόβρυση.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και υπάλληλοι του Δήμου επί τω έργω

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως επιτόπου βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και υπάλληλοι του Δήμου, ώστε να εξασφαλισθεί η απορροή των ομβρίων υδάτων μέσω των υδάτινων αποδεκτών.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως «σήμερα το πρωί είχαμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, που δεν είχε προβλεφθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία». Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού Αρφαρών, μέχρι νωρίς το απόγευμα κατεγράφη μέγιστη ραγδαιότητα 230 χιλιοστά ανά ώρα και έπεσαν συνολικά πάνω από 150 χιλιοστά νερό. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν πλημμύρισαν σπίτια, όμως μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν χωράφια.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος με συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας για παρεμβάσεις σε περιοχές που είχαν ανάγκη

Ο Δήμος Καλαμάτας παρέμενε σε ετοιμότητα, παρά την ύφεση που είχε παρουσιασθεί νωρίς το απόγευμα, όπως είπε ο Θ. Βασιλόπουλος, εξαίροντας τη βοήθεια που προσέφεραν εθελοντές και, συγκεκριμένα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4×4.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.