Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας

0

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας που με ίδια μέσα επεμβαίνει στην περιοχή της Κοινότητας Εύας στο χείμαρρο Λυγίδι.

Στη σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Μεσσηνίας προστίθεται ότι «η εργασία, που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες χρησιμοποιώντας ελαστιχοφόρο φορτωτή και φορτηγό ενισχύεται από αύριο και με ερπυστριοφόρο φορτωτή, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες κατάντι της γέφυρας της 7ης επαρχιακής οδού, στο ύψος της Εύας, με κατεύθυνση τη συμβολή του χειμάρου Λυγίδι με τον ποταμό Πάμισο.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΙΡΙΔΑ”

Εξάλλου, στα πλαίσια προετοιμασίας της εφαρμογής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πληροφοριακού προγράμματος διακίνησης δημοσίων εγγράφων, ΙΡΙΔΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα επιμόρφωση των προϊσταμένων και διευθυντών στην ΠΕ Μεσσηνίας. Η επιμόρφωση έγινε από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας, ενώ την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί νέα επιμόρφωση για τους υπαλλήλους της ΠΕ Μεσσηνίας. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η πλήρης ενημέρωση του διοικητικού προσωπικού για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος καθώς και τους όρους ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται  για τη διαχείριση και διακίνηση των εγγράφων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του συστήματος αξιοποιώντας την τεχνολογία, στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, στον αυτοματισμό των υφιστάμενων διαδικασιών, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ενισχύουμε τη διοίκηση, βελτιώνουμε την ταχύτητα διακίνησης των εγγράφων, ενισχύουμε την διαφάνεια, την ασφάλεια των πληροφοριών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, εξοικονομώντας παράλληλα πόρους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.