Παραποίηση των γραφομένων για τη συμφωνία των Πρεσπών

0
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ” ΤΩΝ ΕΛ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΒΙΚΤ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ

Δεν είναι μόνο το ψεύδος ενός πολιτικού αρχηγού που κάποτε το έκανε σημαία το κόμμα του, αλλά η επανάληψή του στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ενώπιον 10 δημοσιογράφων(!), οι οποίοι το “κατάπιαν αμάσητο”, όπως λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε λόγω άγνοιας ή πολιτικής σκοπιμότητας, από πλευράς δημοσιογράφων, για να μην… στεναχωρήσουν τον κ. Μητσοτάκη. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά αναπαράχθηκε με ευκολία κι έγινε και πρωτοσέλιδο τo ψεύδος αυτό την επόμενη.

Ο χαρακτηρισμός περί ψεύδους, για να μην παρεννοηθούν τα γραφόμενά μας, δεν έχει να κάνει με το αν είναι ή έτσι τα γεγονότα, καθώς, όπως εμείς δεν μπορούμε να τα διαψεύσουμε, δεν μπορούν ούτε και στη Ν.Δ. να τα αποδείξουν. Άλλωστε, εμείς δεν λέμε αν η συμφωνία των Πρεσπών ήταν καλή ή κακή, αλλά αν είναι γραμμένο ή όχι στο βιβλίο που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης, αυτό το οποίο ισχυρίζεται, πως «ο κ Γιουνκέρ είπε είχε πει το 2015 στον κ. Τσίπρα ότι εμείς θα σε βοηθήσουμε τώρα στην οικονομία, αλλά θέλουμε να μας λύσεις το Σκοπιανό».

Ο πρόεδρος της Ν. Δ. έκανε αναφορά και στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» των Ελ. Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού, στο οποίο καταγράφεται, όπως αναφέρει για το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης ο Ελεύθερος Τύπος, ότι «ο κ Γιουνκέρ είχε πει το 2015 στον κ. Τσίπρα ότι εμείς θα σε βοηθήσουμε τώρα στην οικονομία, αλλά θέλουμε να μας λύση στο Σκοπιανό». «Δεν άκουσα κανέναν να το διαψεύδει μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αφήνει βάσιμα υπονοούμενα ότι ο κ. Τσίπρας εξαργύρωσε γραμμάτια στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών».

Στον “Ελευθερο Τύπο” της 4/7/19) τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μπήκαμε στο κόπο να διαβάσουμε το βιβλίο, στη 12η χιλιάδα του και δεν βρήκαμε πουθενά εκείνο που ισχυρίζεται ο αρχηγός της Ν.Δ. Αυτό που διαβάσαμε σχετικά είναι εκείνο που οι δύο συγγραφείς του παρουσιάζουν στις σελίδες 370 και 371 του βιβλίου τους ως εξής:

«Μέσα από τη μεταναστευτική κρίση, η αντιμετώπιση του Αλέξη Τσίπρα από τους Ευρωπαίους εταίρους άλλαξε δραστικά. Ενώ μέχρι τη συμφωνία του Ιουλίου αποτελούσε για εκείνους τον λαϊκιστή πολιτικό που απειλούσε την Ευρωζώνη, με το που άρχισε να εφαρμόζει το πρόγραμμα -αλλά κυρίως όταν έγινε μέρος της λύσης του μεταναστευτικού- η ευελιξία απέναντί του αυξήθηκε αισθητά, σε αντίθεση με τους προκατόχους του».

«…πολλές φορές οι πιστωτές έκαναν τα στραβά μάτια ακόμα και εις βάρος των πραγμάτων της πραγματικής ανάκαμψης της οικονομίας και των τραπεζών. Ο κύριος λόγος ήταν τα πολιτικά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα η αποφυγή νέων συζητήσεων για την Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών. Άλλο παράδειγμα ήταν η συμφωνία των Πρεσπών. Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε τέλος στο πολυετές αυτό πρόβλημα, στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες δημιουργήθηκε θετικό κλίμα προς την Αθήνα και οι πιστωτές έδειξαν πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα στην εφαρμογή των μέτρων από ότι συνήθως».

Το “Ψευτοσάλονο” (όπως λέμε οι δημοσιογράφοι) του “Ελεύθερου Τύπου” με ρεπορτάζ από τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον ALPHA

Με δυο λόγια το βιβλίο αναφέρει (μεταξύ άλλων) ότι “όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε τέλος στο πολυετές αυτό πρόβλημα”, δηλαδή στο “Μακεδονικό”, “οι πιστωτές έδειξαν πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα στην εφαρμογή των μέτρων από ότι συνήθως”. Δε λέει πουθενά, όπως “διάβασε” στο συγκεκριμένο βιβλίο ο κ. Μητσοτάκης ότι «ο κ Γιουνκέρ είχε πει το 2015 στον κ. Τσίπρα ότι εμείς θα σε βοηθήσουμε τώρα στην οικονομία, αλλά θέλουμε να μας λύσεις το Σκοπιανό», για να οδηγηθεί στη συνέχεια στο συμπέρασμα ότι «αφήνει βάσιμα υπονοούμενα ότι ο κ. Τσίπρας εξαργύρωσε γραμμάτια στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών».

Τα αποσπάσματα από το βιβλίο των Ελ. Βαρβιτσιώτη και Βικτ. Δενδρινού, «Η τελευταία μπλόφα»

Κατεβάστε εδώ τις δύο επίμαχες σελίδες του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα»των Ελ. Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού, που αφορούν στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ακόμα και για μαθητές του Δημοτικού είναι κατανοητό ότι οι αναφορές στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» που επικαλέστηκε ο κ. Μητσοτάκης για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει καμία σχέση με όσα ισχυρίζεται.

Και καλά ο κ. Μητσοτάκης, στον αγώνα του για τη καρέκλα του Πρωθυπουργού επιχειρεί να καταρρίψει το λατινικό γνωμικό «Verba volant, scripta manent» («τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν»), αλλά εκείνοι οι δημοσιογράφοι… του πάνελ του ALPHA, του «Ελεύθερου Τύπου» και τόσων άλλων μέσων, γιατί δεν μπαίνουν στον κόπο να ξεφυλλίσει το συγκεκριμένο βιβλίο -που έφτασε στη 12η χιλιάδα κυκλοφορίας του- και ανέχονται να τους κοροϊδεύουν; ‘Η μήπως έχουν γνώση, αλλά ανέχονται (για τους όποιους λόγους) την κοροϊδία;

Και κάτι ακόμα, απ’ όλα τα κομματικά στελέχη (μεγάλα, ή μικρά) του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο καιρό δεν διάβασε κάποιος το βιβλίο για να διαπιστώσει αν τα πράγματα είναι όπως τα λέει η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, ή μήπως διαστρέφεται η πραγματικότητα;

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.