Παραδόθηκε ο απινιδωτής για την “Τέντα”

0

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030”

Έναν εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή, τον οποίον αγόρασε με χρήματα που συγκέντρωσε εθελοντικά, παρέδωσε η Κίνηση Πολιτών “Καλαμάτα 2030” στον Πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη, προκειμένου να εγκατασταθεί στην “Τέντα”.

Η παράδοση του απινιδωτή έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης σήμερα (Σάββατο 28 Απριλίου 2018), στις 3 μετά το μεσημέρι, στο ΚΔΓ “Τέντα” Καλαμάτας, την οποία διοργάνωσε το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π, σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών “Καλαμάτα 2030”.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π, Αθανάσιος Μακαρούνης, ενώ το πάνελ συμπλήρωναν ο Βασίλης Πουλόπουλος, ο Γιώργος Μακρής και ο Νικόλαος Γιουρτούμας.

Αρχικά ο δικηγόρος Γιώργος Κ. Μακρής αναφέρθηκε στους σκοπούς και στο κοινωνικό έργο της Κίνησης Πολιτών “Καλαμάτα 2030” και ειδικότερα στην ανάγκη της ύπαρξης απινιδωτών σε χώρους άθλησης, καθώς με την ύπαρξή τους στα αθλητικά κέντρα και τη χρήση τους, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο, μπορεί να σωθούν ζωές.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, αφού ευχαρίστησε Κίνησης “Καλαμάτα 2030” για την πολύτιμη προσφορά, αναφέρθηκε στη χρησιμότητά των απινιδωτών στους αθλητικούς χώρους, σημειώνοντας ότι τέτοιος υπάρχει και στο Εθνικό Στάδιο.

Βασίλης Πουλόπουλος,  Γιώργος Μακρής, Νικόλαος Γιουρτούμας, Αθανάσιος Μακαρούνης (στο πάνελ) και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης (στο Βήμα)

Βασίλης Πουλόπουλος, Γιώργος Μακρής, Νικόλαος Γιουρτούμας, Αθανάσιος Μακαρούνης (στο πάνελ) και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης (στο Βήμα)

Ακολούθως προσκλήθηκε στο βήμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του που υλοποιείται μια επισήμανσή του, η αναγκαιότητα να αποκτήσουν απινιδωτές οι αθλητικοί χώροι, συγχαίροντας την Κίνηση Πολιτών “Καλαμάτα 2030” για την προσφορά της.

Ως καρδιολόγος ιατρός ο κ. Μάκαρης, ανέφερε ότι μόνο το 7%, όσων παθαίνουν ανακοπή επιζούν, επισημαίνοντας όμως, ότι με τη χρήση απινιδωτή το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει στο 40%. Αναφερόμενος σε αυτούς που μπορούν να τους χειριστούν, πρότεινε να γίνει χρήση μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο, ώστε να είναι δυνατή η γρήγορη εξεύρεση χειριστών απινιδωτών και ακόμα επισήμανε την ανάγκη, τα συγκεκριμένα καρδιολογικά βοηθήματα να βρίσκονται σε εμφανή σημεία.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Μπασακίδης, ο οποίος είπε ότι οι απινιδωτές μπαίνουν σε εμφανές σημείο, πίσω από ένα τζάμι, ώστε σπάζοντάς το να είναι δυνατή η χρήση του.

Ο Νικόλαος Γιουρτούμας, Ιατρός Ειδικός Καρδιολόγος, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ανέπτυξε το θέμα “Προαγωνιστικός έλεγχος των αθλητών – Καρδιολογικά συμβάντα στην άσκηση”.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα καρδιολογικά προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος αθλητής και σε αυτά που είναι ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει, καθώς και στον προγνωστικό έλεγχο στον οποίον πρέπει να υποβάλλονται οι αθλούμενοι, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα συμβάντα στους αγωνιστικούς χώρους.

Διευκρινίσεις απο τον Βασιλη Πουλόπουλο

Διευκρινίσεις από τον Βασίλη Πουλόπουλο

Τέλος ο Βασίλης Πουλόπουλος, μέλος του πάνελ της εκδήλωσης και εκ των στελεχών της Κίνησης “Καλαμάτα 2030”, με την επαγγελματική του ιδιότητα του Μηχανικού Η/Υ Και Πληροφορικής, έδωσε σύντομες διευκρινήσεις σχετικά με τη χρήση των διαδικτύου για την κινητοποίηση χειριστών απινιδωτών.

Στη συνέχεια ο Ιατρός Νικόλαος Γιουρτούμας, μέλος της Κίνησης “Καλαμάτα 2030”, παρέδωσε τον απινιδωτή, στον Πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη.

Μετά την εκδήλωση, στις 4 μ.μ., ακολούθησε αγώνας Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., μεταξύ των ομάδων ΑΟ Καλαμάτα 1980 – ΑΠΣ Άρις.

Στην εκδήλωση, πέραν των κ.κ. Μπασακίδη και Μάκαρη, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλειος Χαντζής, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Γυναικών, Γιάννης Κουτραφούρης, στελέχη φορέων που συγκροτούν την Κίνηση Πολιτών “Καλαμάτα 2030” κ.ά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.