Παραίτηση του Στ. Αθανασακόπουλου από το ΤΕΕ

0

Την παραίτησή του από μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος ΤΜ/Πελοποννήσου υπέβαλε ο Σταύρος Αθανασακόπουλος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, προς την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ (τμήμα Πελοποννήσου), Χαρίκλεια Τσιώλη και τον πρόεδρο της Αντιπροσωπείας, Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο. Ο κ. Αθανασακόπουλος αντικαθίσταται από τον Ηλία Ηλιάδη του Διογένη διπλ. Πολιτικό Μηχανικό.

athanasakopoulos_stΗ δήλωση παραίτησης του Σταύρου Αθανασακόπουλου Αρχιτέκτονα Μηχανικού, αναφέρει τα εξής:

«Υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος τις Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του τμήματος Πελοποννήσου, στο οποίο έχω εκλεγεί. Αφήνω τη θέση και τα καθήκοντά μου στον επόμενο σε σειρά ψήφων του ιδίου ψηφοδελτίου “ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ”.

Από το έτος 2009 και μετέπειτα, όλοι οι πολίτες της Ελληνικής κοινωνίας, κάθε επαγγέλματος, βιώνουμε την οικονομική μνημονιακή φορολογική λαίλαπα, με μείωση εισοδημάτων, με υποαπασχόληση και ανεργία. Όμως το ΤΕΕ δεν συμμερίζεται την οικονομική ανέχεια, ούτε την μείωση εισοδήματος των μηχανικών, ούτε καταγράφει την ανεργία των μηχανικών, δεν έχει δημιουργήσει κοινωνικό ταμείο αλληλεγγύης-αλληλοβοηθείας μηχανικών και μέχρι σήμερα δεν έχει μειώσει της υπέρμετρες ετήσιες εισφορές που έχει επιβάλει στα μέλη του. (Οι ετήσιες συνδρομές που καταβάλλουν τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) είναι 15,00 € και για τους κάτω την πενταετία 5,00 €).

Το ΤΕΕ στερείται λειτουργικού εκσυγχρονισμού, δεν κάνει χρήση τηλεδιασκέψεων για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων σπαταλώντας πόρους σε απαρχαιωμένες διοικητικές διαδικασίες, ταλαιπωρώντας με μετακινήσεις τους εκλεγμένους μηχανικούς στην διοικούσα και στην αντιπροσωπεία.

Ευχαριστώ άπαντες τους συναδέλφους μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία. Συνεχίζω μάχιμος, αρωγός συμπαραστάτης σε κάθε εποικοδομητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΤΕΕ, στην βελτίωση του επαγγέλματος των μηχανικών και της ευημερίας των συμπολιτών μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του συνάδελφου που θα με αντικαταστήσει.

Τρίπολη 22 Αυγούστου 2018

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Σταύρος Αθανασακόπουλος, Αρχιτέκτων Μηχανικός»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.