Παραίτηση Σαμπαζιώτη μετά τις… “ανεξήγητες μετακινήσεις”

0

Την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης γνωστοποίησε με γραπτή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Μεσσήνης (και τ. βουλευτής της Ν.Δ.) Δημήτρης Σαμπαζιώτης, μετά τις “ανεξήγητες μετακινήσεις συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων, σε διαφορετική παράταξη από αυτή με την οποία εξελέγησαν”, όπως αναφέρει, σημειώνοντας ότι “οι πρακτικές αυτές είναι εκτός πολιτικής ηθικής και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας”.

Ο κ. Σαμπαζιώτης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, υποβάλει την παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος “αρνούμενος να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σε ένα δημοτικό συμβούλιο, εντός του οποίου διαμορφώνονται τέτοιου είδους καταστάσεις”.

Καταλήγοντας δηλώνει ότι θα είναι “στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσέχεις Εθνικές εκλογές”, χωρίς να προσδιορίζει από ποίο πόστο ή θέση.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωσή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Μεσσήνης Στάθη Ανασασόπουλο, ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα δημάρχου.

Πριν από τις εξελίξεις αυτές, 8 εκλεγμένοι με τον  Στάθη Αναστασόπουλο και 6 με τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη με κοινή δήλωσή τους γνωστοποιούσαν την στήριξή τους στην παράταξη του δημάρχου Μεσσήνης Γ. Τσώνη.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ

Η δήλωση του Δημ. Σαμπαζιώτη έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πρωτοφανείς πρακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου μας, με τις ανεξήγητες μετακινήσεις συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων, σε διαφορετική παράταξη από αυτή με την οποία εξελέγησαν. Οι πρακτικές αυτές είναι εκτός πολιτικής ηθικής και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας. Λυπούμαι για τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών και αρνούμαι να νομιμοποιήσω τέτοιες μεθοδεύσεις.

Πριν από τέσσερα χρόνια, πίστεψα στις προτροπές φίλων συμπατριωτών, να θυσιάσω τη βουλευτική μου ιδιότητα και να αγωνιστώ για την πρόοδο του Δήμου Μεσσήνης.

Έθεσα υποψηφιότητα δημάρχου, με μόνη φιλοδοξία να συμβάλλω με τις δικές μου δυνάμεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναγέννηση της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Δυστυχώς (κατά τη γνώμη μου), με την επιλογή αυτή δεν συμφώνησε η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.

Κατόπιν αυτού αλλά και των τελευταίων συμβάντων, αρνούμενος να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σε ένα δημοτικό συμβούλιο, εντός του οποίου διαμορφώνονται τέτοιου είδους καταστάσεις ,υποβάλλω την παραίτηση μου από δημοτικός σύμβουλος.

Είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσω τον αγώνα, τον οποίον ξεκίνησα από τα νεανικά μου χρόνια, για την Μεσσηνία και τον υπέροχο λαό μας, για τις αξίες και τις ιδέες της παράταξης στην οποία ανήκω, για τη έξοδο της χώρας από την πολυδιάστατη κρίση, για μια αισιόδοξη προοπτική της Ελλάδας μας.

Είναι βέβαιον ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσέχεις Εθνικές εκλογές, για την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού, για τη δικαίωση των θυσιών του Ελληνικού λαού».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.