Παραίτηση Θ. Βουγιούκα με πολλές αιχμές για τον Π. Καρβέλα

0
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

«Η έλλειψη σωστής οργάνωσης και ισότιμης ανταπόκρισης και επικοινωνίας μου έδωσαν επιπλέον ώθηση ώστε να μην συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από την θέση του αντιδημάρχου και να παραμείνω στη θέση του δημοτικού συμβούλου». Αυτό αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου Νέστορος Θεόδωρος Βουγιούκας εξηγώντας σε επιστολή του προς τα ΜΜΕ τη μη αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Π. Καρβέλα να συνεχίσει να είναι αντιδήμαρχος, θέση από την οποία είχε υποβάλει στο παρελθον (12-11-2019 και 15-05-2020) την παραίτησή του, καθώς, όπως αναφέρει, «όλα αυτά τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν παρέμειναν ανενεργά, μερικώς ή ολικώς, δίχως υπαιτιότητα δική μου».

Ο κ. Βιουγιούκας σημειώνει ακόμα στην επιστολή ότι «πρόσφατα, και πριν την λήξη της θητείας μου ως αντιδήμαρχος, όταν μου προτάθηκε η ανανέωση αυτής, αρνήθηκα ευγενικά μιας και τόσο οι πολιτικές μου διαφωνίες επί των αρχών του συνδυασμού και της γενικότερης οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου, όσο και οι νέες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω».

Επίσης ο κ. Βουγιούκας σημειώνει πως «η έλλειψη σωστής οργάνωσης και ισότιμης ανταπόκρισης και επικοινωνίας μου έδωσαν επιπλέον ώθηση ώστε να μην συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από την θέση του αντιδημάρχου και να παραμείνω στη θέση του δημοτικού συμβούλου».

Προσθέτει δε πως «μετά από ένα χρόνο θητείας νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αρκετά για να αλλάξουν και να ανατραπούν τα “κακώς κείμενα” του δήμου, και τα οποία δυστυχώς χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης».

Ο κ. Βιουγιούκας προτείνει «μια πιο ουσιαστική συνεργασία, συλλογικού και δημοκρατικού διαλόγου και αποφάσεων τόσο της δημοτικής παράταξής μας όσο και του δημάρχου με τους αντιδημάρχους και γενικότερα με όλους τους εκλεγμένους».

Ακόμα προτείνει «σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών» και την «εξεύρεσης κοινού τόπου σε μείζονα θέματα του τόπου μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα», ενώ δίνει «φιλική συμβουλή “Δήμαρχε βάλε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο και να είσαι σίγουρος πως θα βρεις αρκετούς συμπαραστάτες στον ανηφορικό αυτό δρόμο”».

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ Θ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

Η ανοιχτή επιστολή του δημοτικού συμβούλου Πύλου Νέστορος Θ. Βουγιούκα, έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
συνυποψήφιοι και συνοδοιπόροι εκλεγέντες και μη,
φίλοι και υπάλληλοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος,
Κύριε Δήμαρχε,

Συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, διότι ως νέος άνθρωπος ένοιωθα την ανάγκη και το καθήκον να προσφέρω στα κοινά του τόπου μας για να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής των δημοτών.

Για το σκοπό αυτό έκρινα την στιγμή εκείνη, ότι ο καταλληλότερος δημοτικός συνδυασμός για να επιτευχθούν οι στόχοι, που κατά τη γνώμη μου και την παρότρυνση του αειμνήστου φίλου Π. Θ. Αλεξόπουλου, και είχε τα εχέγγυα και τους υποψήφιους για να επιτύχει ήταν αυτός του Παναγιώτη Καρβέλα. Μπήκα στον αγώνα ενεργά και δυναμικά και αγωνίστηκα μέχρι την επιτυχή εκλογή μας με γνώμονα, αποκλειστικά το συμφέρον της παράταξης και τίποτα άλλο εκθέτοντας εαυτόν και οικογένεια στην πολιτική αρένα. Ο βασικός στόχος ήταν η ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης και σε δεύτερη μοίρα η προσωπική μου εκλογή πράγμα το οποίο επιτευχθηκε και ήταν είναι και θα είναι μεγάλη τιμή. Προσωπικά δεν επιζήτησα την επαγγελματική ή την οικονομική μου αποκατάσταση και την κοινωνική μου καταξίωση ή εν πάσει περιπτώσει την προσωπική μου προβολή. Η επαγγελματική σταδιοδρομία, η οικογενειακή εξέλιξη, καθώς και κοινωνική μου προσφορά έως σήμερα επιβεβαιώνουν των λόγων τα αληθή.

Ο εκλεγείς δήμαρχος μου έκανε την τιμή και με διόρισε αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Πύλου μεταβιβάζοντας μου αυξημένες αρμοδιότητες λόγω του ότι η Πύλος είναι η έδρα του Δήμου. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν παρέμειναν ανενεργά, μερικώς ή ολικώς, δίχως υπαιτιότητα δική μου, εξού και η πρώτη προσωπική μου επιστολή από 12-11-2019 με την οποία του ζητούσα να με απαλλάξει από αυτά. Η δε δεύτερη υπεβλήθη την 15-05-2020 με αρ. Πρωτ. 6526 έχοντας προσπαθήσει στο ενδιάμεσο να γεφυρώσουμε τις όποιες πολιτικές μας διαφωνίες. Πρόσφατα, και πριν την λήξη της θητείας μου ως αντιδήμαρχος, όταν μου προτάθηκε η ανανέωση αυτής, αρνήθηκα ευγενικά μιας και τόσο οι πολιτικές μου διαφωνίες επί των αρχών του συνδυασμού και της γενικότερης οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου, όσο και οι νέες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω.

Μετά από ένα χρόνο θητείας νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αρκετά για να αλλάξουν και να ανατραπούν τα “κακώς κείμενα” του δήμου, και τα οποία δυστυχώς χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι έλλειψη πραγματικής βούλησης ή φόβος αντιμετώπισης των κρίσιμων καταστάσεων αλλά πως οφείλεται στη σωρεία των προβλημάτων οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου που είχε να αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτική αρχή και στην έλλειψη πραγματικής-αριθμητικής πλειοψηφίας. Σε αρκετές βέβαια καταστάσεις τα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης έχουν αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργούν επ’ ωφελεία του γενικότερου καλού και αυτό αποτελεί τη βάση της συμμετοχικής δημοκρατίας. Ο κόσμος εξελίσσεται, η μοναρχία και η ολιγαρχία είναι πολιτεύματα τα οποία πλέον διδάσκονται μόνο σε σχολικά και ακαδημαϊκά εγχειρίδια.

Επιπλέον, θα πρότεινα μια πιο ουσιαστική συνεργασία, συλλογικού και δημοκρατικού διαλόγου και αποφάσεων τόσο της δημοτικής παράταξής μας όσο και του δημάρχου με τους αντιδημάρχους και γενικότερα με όλους τους εκλεγμένους. Νομίζω πως η έλλειψη σωστής οργάνωσης και ισότιμης ανταπόκρισης και επικοινωνίας μου έδωσαν επιπλέον ώθηση ώστε να μην συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από την θέση του αντιδημάρχου και να παραμείνω στη θέση του δημοτικού συμβούλου, για να εκπροσωπώ τους δημότες μας και να διεκδικώ την ικανοποίηση των νομίμων και ευλόγων αιτημάτων τους χωρίς εκπτώσεις. Μια ιδέα για την εφαρμογή της συμμετοχικής δημοκρατίας στην πράξη είναι η σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωση της πορείας του δήμου καθώς και της εξεύρεσης κοινού τόπου σε μείζονα θέματα του τόπου μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος θα ήθελα να ενημερώσω πως παραμένω πιστός στις θέσεις και στις απόψεις μου, οι οποίες θεωρώ πως ταυτίζονται με αυτές της πλειονότητας των δημοτών και δεν θα υπαναχωρήσω από τις πολιτικές και ηθικές αρχές που ακολουθώ σε όλη μου τη ζωή με όποιο κόστος.

Κλείνοντας, θα τολμήσω να δώσω στον δήμαρχο μια φιλική συμβουλή «Δήμαρχε βάλε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο και να είσαι σίγουρος πως θα βρεις αρκετούς συμπαραστάτες στον ανηφορικό αυτό δρόμο». Το βέβαιο είναι πως θα έχεις τον κόσμο μαζί σου εάν και εφόσον γίνει κατανοητό ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες με αγνές προθέσεις για εξυγίανση του δήμου. Ανν…

Εγώ πάντως, σου εύχομαι ειλικρινά να είναι επιτυχής η δημαρχοντία σου. Άλλωστε έχεις ακόμα μια ολόκληρη τριετία για να προσπαθήσεις.

Υ.Γ. 1: Όποια λάθος απόφαση ή παράλειψή μου βαρύνει αποκλειστικά και μόνο έμενα.

Υ.Γ. 2: Τις θερμές ευχαριστίες τόσο στους στενούς μου συνεργάτες Ι. Πετρόπουλο , Β. Χρονόπουλο και Ν. Διαμαντόπουλο όσο και στους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δήμου με τους οποίους, με άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο, είχα μια εποικοδομητική συνεργασία.

Υ.Γ. 3: Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Π.Θ. Καρβέλα για την με Α.Π 14404/17-09-2020 επιστολή έκφρασης ευχαριστιών προς το πρόσωπό μου.

Πύλος 20-09-2020

Θεόδωρος Βουγιούκας
Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου-Νέστορος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.