Παρέμβαση στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων της Θουρίας

0

Σε καθαρισμό του σκεπασμένου τμήματός του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή της Θουρίας, προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, Εκεί, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ και την Κοινότητα, έγιναν εργασίες ενόψει του χειμώνα, αλλά και για κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο, προκειμένου να προστατευτούν από πλημμυρικά φαινόμενα ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση έγινε σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για τα ρέματα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γ. Μπάκα και Δ. Μαστραγγελόπουλο, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Κ. Κυριακόπουλου, ανέφερε:

«Το ρέμα των Αγ. Θεοδώρων στη Θουρία έχει δημιουργήσει προβλήματα κατά το παρελθόν, το γνωρίζουμε και στο πλαίσιο αυτό ήταν η πρωτοβουλία που αναλάβαμε. Δεν έχει σημασία ποιος έχει την αρμοδιότητα. Αυτή την έχει η Περιφέρεια, εμείς όμως οφείλουμε να συνεργαζόμαστε όπου μπορούμε και με τις δικές μας δυνάμεις να συμβάλλουμε στο να γίνουν καθαρισμοί και παρεμβάσεις και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα σε ενδεχόμενη έντονη νεροποντή. Τις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκε μεγάλος καθαρισμός του ρέματος στο τμήμα που καλύπτεται (απομακρύνθηκαν φερτά υλικά, σκάρες κ.λπ.) και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση και σε άλλες περιοχές του Δήμου, πάντα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τη ΔΕΥΑΚ». 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.