Πανσέληνος με Φελίνι στο Κάστρο Καλαμάτας

0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν κινηματογραφική προβολή στο Κάστρο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 25 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ θα προβληθεί στο Κάστρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, η ταινία του Federico Felini, “La Strada”,  διάρκειας 108 λεπτών.

Πρόκειται για ένα κλασικό αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου (1954), με πρωταγωνιστές τους Anthony Quinn και Giulietta Masina. Μια συγκινητική, ανθρώπινη ταινία που καταφέρνει παρά τη μελαγχολία της να ρίχνει αχτίδες φωτός μέσα στη σκοτεινιά.

La strada a

Η ιστορία είναι πολύ απλοϊκή και η αφήγηση της γίνεται με απόλυτα γραμμικό τρόπο, περιγράφοντας τον αγώνα για επιβίωση μερικών φτωχών ανθρώπων της μεταπολεμικής Ιταλίας, συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Nino Rota και της φωτογραφίας του Otello Martelli. Άλλωστε, ο τίτλος «La Strada» σημαίνει δρόμος και αναφέρεται στην ζωή που κάνουν οι ήρωες ταξιδεύοντας διαρκώς από την μία πόλη στην άλλη.

Η ταινία κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία με σημαντικότερα: Το Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, το Βραβείο BAFTA Καλύτερης ταινίας, το Βραβείο BAFTA Καλύτερης ξένης ηθοποιού για την Giullietta Masina, το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τέλος το Βραβείο Καλύτερης ξένης ταινίας από την Ένωση Κριτικών Νέας Υόρκης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.