Πανηγυρισμοί Τατούλη για τα απορρίμματα

0

«Το έργο μας αποτελεί το πρώτο για την εφαρμογή τέτοιων ολοκληρωμένων πολιτικών στη χώρα» είπε ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, αναφερόμενος στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, κατά τη χθεσινή (Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί «σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης οι Δημοτικές αρχές θα απαλλαχθούν από το μεγάλο βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα αναλάβει πλέον ο ανάδοχος», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη θετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έργο.

Ειδικότερα, tη θετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης χθες, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, δηλώνοντας ότι “υλοποιούμε ένα μεγάλο έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραμένουμε απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το παράδειγμά μας συνιστά το καλό παράδειγμα για τη χώρα και καταδεικνύει το πρακτικό πολιτικό αποτέλεσμα των πολιτικών μας πρωτοβουλιών”.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αφού ανέφερε ότι “η σημερινή κατάκτηση δεν ανήκει μόνο στην πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά σε όλους τους Πελοποννήσιους πολίτες και στη συνολική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου” πρόσθεσε ότι καταρρίπτονται πανηγυρικά όλες οι φωνές που μας κατηγορούσαν περί “αδιαφάνειας και στημένων διαγωνισμών” και ότι εξαρχής και σε όλα τα στάδιά του ο διεθνής διαγωνισμός ήταν απόλυτα διαφανής.

“Το έργο μας αποτελεί το πρώτο για την εφαρμογή τέτοιων ολοκληρωμένων πολιτικών στη χώρα” ανέφερε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί “σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης οι Δημοτικές αρχές θα απαλλαχθούν από το μεγάλο βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα αναλάβει πλέον ο ανάδοχος».

Ακόμα ο κ. Τατούλης είπε ότι “το έργο είναι καινοτόμο γιατί πρώτη φορά αδειοδοτείται περιβαλλοντικά χωροθέτηση από ιδιωτικούς φορείς στη χώρα”, και συμπλήρωσε ότι με το έργο αυτό η χώρα αυτομάτως εναρμονίζεται με τα Κοινοτικά δεδομένα.

“Έχουμε πετύχει Ευρωπαϊκά ρεκόρ με το έργο αυτό, αφού επιτύχαμε να ολοκληρώσουμε σε 1,5 χρόνο το διεθνή διαγωνισμό και σε 1 χρόνο την περιβαλλοντική αδειοδότησή του, η οποία σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας υπερκαλύπτει κατά πολύ τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας” είπε ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε “κατεξοχήν πράσινο και περιβαλλοντικό” το έργο.

“Έχουμε εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη οικονομία στον πολίτη, αφού η τιμή που προέκυψε από το διαγωνισμό είναι η μικρότερη τιμή για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών απορριμμάτων στην Ευρώπη” υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και δήλωσε ακόμη ότι “σε συνδυασμό με το έργο της αποκατάστασης όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο αυτό αποτελεί τον άξονα διόρθωσης όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων στην Πελοπόννησο”.

“Αποτελεί δείγμα της αποφασιστικότητάς μας και της ορθότητας του σχεδιασμού μας, αλλά και της συνέπειάς μας προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αυτό είναι που λείπει στη χώρα” δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.

 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.