Παιδικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης στην πολυγλωσσία

0

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/9/18

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης,. Σκοπός της καθιέρωσης του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι:

  • Η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, εάν είναι δυνατόν περισσότερων της μίας.
  • Η διατήρηση και η καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.
  • Η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών.
  • Η συμπερίληψη και λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργανώνει παιδικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης στην πολυγλωσσία την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 6 μμ έως 7:30 μμ. σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημάκου Μαρία – Ελένη, Σκλήκα Ουρανία, Sylvie Dufresne και με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Christaki Informal Education Centre and Foreign Language School – Μαρία Χριστάκη, Saint-Exupéry Ευριδίκη Εξαρχάκου και Γαλλικά – Κάλλια Ταβουλάρη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης. Περιλαμβάνει προβολή βίντεο με θέμα την πολυγλωσσία και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης (απαραίτητη) οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί στο 27210 96818 ή στο email mail@vivlkkal.mes.sch.gr. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.