“Παίζει” η υποψηφιότητα Πατσαρίνου για την Καλαμάτα

0

Σύσκεψη της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου διευρυμένης με τη συμμετοχή βουλευτών κι άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, υπό την προεδρία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης για τις αυτοδιοικητικες εκλογές.

Στη σύσκεψη, μετείχαν μεταξύ άλλων, από τη Μεσσηνία οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, η Συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Βεργινάδη και το μέλος της Ν.Ε. και πρώην Συντονιστής της Τάσος Πολυχρονόπουλος.

Κύριο θέμα ήταν η αντιμετώπιση των όποιων αντιδράσεων για την προαποφασισμένη υποψηφιότητα για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου του Γενικού Γραμματέα υποδομών Γιώργου Δέδε και οι λόγοι που επέβαλαν τη συγκεκριμένη επιλογή. Μια υποψηφιότητα η οποία ανακοινώθηκε μέσω “κομματικών πηγών”, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στις 11/10/19. Όπως αναφερόταν στη σχετική διατύπωση «σύμφωνα με κομματικές πηγές, έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το “χρίσμα” σε 7 Περιφέρειες…», όπου περιλαμβανόταν και το όνομα του Γιώργου Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

SYRIZA TRIPOLH 2

Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές, του 2014, ο Οδ. Βουδούρης, που τότε στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο “νήμα” πήρε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 15,72% από τον Γ. Δέδε, ο οποίος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», αν και καθυστέρησε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και στηρίχθηκε από τη ΔΗΜΑΡ και μέρος του ΠΑΣΟΚ, πήρε την 3η θέση λαμβάνοντας το 15,38% των ψήφων.

Στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές το 2010, ο κ. Δέδες εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ενώ έχει εκλεγεί δύο φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

Κατά τη σύσκεψη αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για τους μεγάλους δήμους της Περιφερείας Πελοποννήσου, με επίκεντρο τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, αν θα στηριχθεί ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του Διονύση Παπαδόπουλου, νυν δημάρχου Μεγαλόπολης, για το δήμο της Αρκαδικής πρωτεύουσας. Πάντως, τις μεγαλύτερες πιθανότητες για στήριξη έδειξε να συγκεντρώνει ο νυν Δήμαρχος Σπαρτιατών Ευ. Βολιώτης.

Όσον αφορά στο Δήμο Καλαμάτας, όπως άλλωστε και για τους υπολοίπους της Περιφέρειας για τον οποίους έγιναν προτάσεις για υποψηφίους δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο είναι ότι για το Δήμο Καλαμάτας παίζει με καλές προϋποθέσεις για το χρίσμα το όνομα του Πολιτικού Μηχανικού Νίκου Πατσαρίνου, νυν επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντιμετωπίζει θετικά υποψηφιότητά του στο Δήμο Καλαμάτας, του οποίου είναι υπάλληλος και πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί το επόμενο έτος. Δηλαδή και γνώστης των θεμάτων εκ των έσω του Δήμου και όλο το χρόνο θα έχει στη διάθεσή του να ασχοληθεί με τα του Δήμου, ενώ δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας.

Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κανένας εκ των 6 δημοτικών συμβούλων Καλαμάτας της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2014, δεν δείχνει διατεθειμένος να τεθεί επικεφαλής στις εκλογές του επομένου Μαΐου, η περίπτωση Πατσαρίνου, σύντομα θα τεθεί προς συζήτηση και θα χρειαστεί να παρθεί απόφαση επ’ αυτού.

Εν κατακλείδι η υποψηφιότητα Πατσαρίνου, όσο κυλάει ο χρόνος κερδίζει έδαφος, καθώς ο ίδιος δείχνει ενδιαφέρον σε τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας- ούτε η ομάδα των «6» συμβούλων της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, ούτε και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταλήξει σε κάποιο πρόσωπο μέχρι στιγμής.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.