Πήγαν για την άλωση της Τριπολιτσάς και… συνελήφθησαν

0

Αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα (21/9/18) το μεσημέρι τα 5 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αγία Τριάδα», από την Καλαμάτα, οι οποίοι τη νύχτα της Πέμπτης, μετά την πρόβα στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης για τις εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, συνελήφθησαν επιστρέφοντας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, σε τυπικό έλεγχο μεικτού αστυνομικού κλιμακίου στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι 5 Καλαματιανοί, στον αυτοκινητόδρομο, λίγο μετά τη Τρίπολη, σε ένα από τα αυτοκίνητα, παράλληλα με τις παραδοσιακές στολές βρέθηκαν και όπλα που τις συνοδεύουν στις εκδηλώσεις, χωρίς όμως τις απαραίτητες άδειες. Τα συγκεκριμένα όπλα προέρχονται από δωρεές και βρίσκονται αρκετά χρόνια στην ιδιοκτησία του Συλλόγου,

Τα 5 μέλη του συλλόγου συνελήφθησαν και με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στο ΑΤ Τρίπολης, όπου πέρασαν τη νύχτα. Τελικώς, οι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Παρασκευής και επέστρεψαν στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η υπόθεση θα διερευνηθεί, χωρίς ωστόσο να οριστεί δικάσιμος.

Τι είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Μαστραγγελόπουλος το arcadia portal της Αρκαδίας

Όπως αναφέρει το arcadia portal της Αρκαδίας, «σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έσπευσε κοντά στους συλληφθέντες, πληροφορηθήκαμε ότι τα όπλα προέρχονται από δωρεές και ότι βρίσκονται αρκετά χρόνια στην ιδιοκτησία του Συλλόγου. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος, τα όπλα, έξι τον αριθμό, δεν ήταν κυνηγετικά, αλλά λειτουργικά όπλα από δωρεές που χρησιμοοποούνται σε ανάλογες εκδηλώσεις. Μόνο ένα από αυτά γεμίζει από μπροστά και είναι μακρύκανο, όπως τα παλιά όπλα. Όλα, επίσης, ήταν άσφαιρα».

Ακόμα σημειώνεται ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις εναντίον του δημάρχου Δημήτρη Παυλή προσωπικά, ο οποίος δεν στάθηκε στο πλευρό των συλληφθέντων οι οποίοι ήρθαν στην Τρίπολη για να συμμετάσχουν σε ένα δρώμενο κινούμενοι από αγάπη για τον πολιτισμό και μόνο, όπως είπε: Θλίβομαι για τον δήμαρχο. Δεν ήρθε καν να δει τα μέλη στου Συλλόγου μας στα κρατητήρια. Ακόμη, όπως είπε, στο ΑΤ Τρίπολης βρέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βρέντας, ο οποίος αναχώρησε ύστερα από ολιγόλεπτη επίσκεψη.

Ο κ. Μαστραγγελόπουλος μάς είπε ότι ο Σύλλογος δεν θα λάβει μέρος στα δρώμενα, καθώς η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο πλευρό τους και είναι απογοητευμένοι από τους χειρισμούς κυρίως του δημάρχου ο οποίος, όπως είπε, για έναν Σύλλογο που έχει έρθει στην πόλη του για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση θα έπρεπε να είχε δείξει περισσότερο ενδιαφέρον.

Μάλιστα, μας είπε ότι θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη κυρία Ντίνα Νικολάκου οι οποίοι ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και έστειλαν οι ίδιοι δικηγόρο για να καθοδηγήσει τους συλληφθέντες».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.