“Πάρκινγκ για δεξαμενόπλοια ο Μεσσηνιακός Κόλπος”

0

“Πάρκινγκ για δεξαμενόπλοια” χαρακτηρίζει τον Μεσσηνιακό Κόλπο με ερώτησή του στη Βουλή για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Αρσένης «τα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ δεκάδων tanker πετρελαίου και αερίου τα οποία αρόδου πραγματοποιούν μεταγγίσεις καυσίμων και στράγγιση έρματος» και προσθέτει: «Ο Μεσσηνιακός κόλπος παρέχει στις εταιρείες διεθνή ύδατα και ταυτόχρονα μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας. Μάλιστα, εκτός από τη Μάλτα και το Μεσσηνιακό κόλπο, στη Μεσόγειο δεν εντοπίζεται άλλο σημείο που να είναι τόσα τάνκερ σταματημένα».

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι «στις 17/9/2020 τα ξημερώματα, νοτιοανατολικά της Κορώνης, εντός διεθνών υδάτων, σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο κατά τη διάρκεια μετάγγισης πετρελαίου, “από κάποια δεξαμενή έρματος”, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει ποσότητα πετρελαίου στη θάλασσα καλύπτοντας μια έκταση 2 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων».

Καταλήγοντας ο κ. Αρσένης ερωτά -μεταξύ άλλων- τον υπουργό:

  • Σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες για το περιστατικό στις 17/9/20; Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε, ποιο είναι το πρόστιμο για τις παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας;
  • Σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμησή του ανωτέρω φαινομένου;
  • Σε πόσους τέτοιους ελέγχους έχει προχωρήσει η υπηρεσία κατά τα τελευταία έτη;

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.