“Πάγωσε” η πώληση του κληροδοτήματος “Κάππα” στις ΗΠΑ

0

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά το κληροδότημα “Κάππα”, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα με το “πάγωμα” της πώλησης του, η Διοικήτρια του Γ.Ν. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση του στις 15/2/2021.

Όπως είπε η κα Αλειφέρη, μετά την τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον (νέο) επικεφαλής του Ελληνικού Γενικού Προξενείου Αγίου Φραγκίσκου Σωκράτη Σουρβίνο, ενημερώθηκε ότι ο υποψήφιος αγοραστής του ακινήτου του κληροδοτήματος που βρίσκεται στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου, επί της οδού Market, αριθμ. 1651 απέσυρε την προσφορά του και ως εκ τούτου η διαδικασία πώλησης ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προξένου, οι συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία έχουν ως αποτέλεσμα την συνακόλουθη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία επηρέασε σημαντικά την αγορά ακινήτων στην συγκεκριμένη περιοχή, με συνέπεια να παρατηρείται έντονη πτώση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι προτιμότερο να τηρηθεί στάση αναμονής ούτως ώστε το εν λόγω ακίνητο να πωληθεί στην πλέον συμφέρουσα τιμή όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς η εκτίμηση είναι ότι το συγκεκριμένο κτήριο εξακολουθεί να διαθέτει σταθερή επενδυτική αξία. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του κληροδοτήματος παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς από τον Πρόξενο, στον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε την σχετική εξουσιοδότηση, και σε περίπτωση που υπάρχουν τυχόν εξελίξεις θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.