Ο 4ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας την Κυριακή 29/9/19

0

Τον 4ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας οργανώνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Ο αγώνας, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας, θα διεξαχθεί, με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας, σε μια επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά.

Η εκδήλωση θα εμπλουτισθεί με τους αγώνες των 5 Km για όλους.

Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Αγώνα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 09.00

2. Αφετηρία – Τερματισμός: Η κεντρική προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας

3. Αποστάσεις αγώνων:
– Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 Km
– Αγώνας δρόμου 5 Km

4. Διάρκεια αγώνων: Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου αγώνα θα γίνει στις 09 το πρωί -όπως και του αγώνα των 5.000 μέτρων- και η χρονική στιγμή ολοκλήρωσης του θα είναι η 12.00 μεσημβρινή.

5. Περιγραφή διαδρομής:

Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 χλμ.

Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την κεντρική προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας («Πανελλήνιον»).

Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, επί μήκους 2,5Km με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή.

Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου, θα διέλθουν πλησίον του χώρου εκκίνησης, από το Λιμεναρχείο, τον Ιερό Ναό Αναλήψεως και θα συνεχίσουν μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας προς τον Κορδία και την Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή στην περιοχή της πίστας καρτ. Το τμήμα της διαδρομής αυτής έχει μήκος 10,5 Km.

Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, θα τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης.

Αγώνας δρόμου 5 χλμ
Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την κεντρική προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας («Πανελλήνιον»).
Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της ευθύγραμμης παραλιακής οδού Ναυαρίνου, επί μήκους 2,5Km, με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή.
Ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο εκκίνησης.

6. Δικαίωμα Συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο των 21 Km και στον αγώνα των 5 Km έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ή είναι εν ενέργεια αθλητές συλλόγων.

7. Έπαθλα
Α. Ημιμαραθώνιος
Ο Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου των 21,1 km θα έχει τις εξής ηλικιακές κατηγορίες :

ΑΝΔΡΕΣ:

  • 18 – 29
  • 30 – 39
  • 40 – 49
  • 50 – 59
  • 60+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

  • 18 – 39
  • 40 – 49
  • 50+

Στους έξι πρώτους νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής ομάδας (άντρες και γυναίκες) θα απονεμηθούν μετάλλια (χρυσό-αργυρό-χάλκινο) και κύπελλο στον/ην νικητή/τρια.

Β. Αγώνας δρόμου 5Km
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών μόνο, στους έξι πρώτους νικητές των οποίων θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.
Μετάλλια συμμετοχής θα απονεμηθούν και σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

8. Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δυνατόν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=e7f26da442542e19c8b9834554d2d9af&l=GR
Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00.
Την ημέρα των αγώνων θα γίνει δεκτός περιορισμένος αριθμός νέων δηλώσεων.
Για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή πριν την λήξη της διορίας των εγγραφών!

9. Κόστος Συμμετοχής:
Τo κόστος συμμετοχής των αθλητών και στους δυο αγώνες είναι 5 ευρώ, και περιλαμβάνεται chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, BIB ΝUMBER, μετάλλιο, αναμνηστικό T–shirt για τους δρομείς των αγώνων, νερό και τροφές αποκατάστασης.
Το αντίτιμο συμμετοχής θα καταβάλλεται κατά τη διάρκεια των εγγραφών στους αγώνες.

10. Υγειονομική Κάλυψη:
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία/τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής.

11. Σταθμοί Υποστήριξης:
Στον ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης στο 3ο, στο 6ο, στο 9ο, στο 11ο, στο 13ο, στο 15ο, στο 17ο, 19ο χλμ. όπου θα διατίθεται νερό και ισοτονικά, ενώ στον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχει ένας σταθμός υποστήριξης που θα διαθέτει νερό.

12. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα:
Στους αγώνες των 5 και των 21χλμ. θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημεία ελέγχου στην εκκίνηση/ τερματισμό, καθώς και στα 2 σημεία αναστροφής. Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία, θα ακυρώνονται. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερό τους.

13. Σήμανση: Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο.

14. Κέντρο Εγγραφών:
Τόπος: Κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας («Πανελλήνιον»).
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
– Σάββατο 28.09.2019, 18:00 έως 21:00
– Κυριακή 29.09.2019, ώρα 07.30 – 08.45.
Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.

15. Επικοινωνία:
Οργανωτική Επιτροπή 4ου Ημιμαραθωνίου Καλαμάτας
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
E-mail επικοινωνίας: a.orgkal@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210-20257.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.