Ο 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη γαλλοφωνία στην Πύλο

0

Αφιερωμένος στον Γάλλο Φιλέλληνα Δημοσιογράφο Rene Puaux (Ρενέ Πυώ), για τα 141 χρόνια από τη γέννησή του, θα είναι ο φετινός 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, αύριο Σάββατο στις 16 Μαρτίου 2019, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διοργανωτής είναι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και συμμετέχοντες οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Πύλου, Μεθώνης, Χώρας και Κορώνης.

Στην εκδήλωση θα αναγωνστούν αποσπάσματα από το βιβλίο «Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου του «Revenons en Grèce»».

Μετά το τέλος της ανάγνωσης θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο – Οικία Τσικλητήρα όπου φιλοξενείται η έκθεση της συλλογής του Ρενέ Πυώ.  

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης θα προσφέρει τοπικά εδέσματα στους παρευρισκόμενους και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στους αναγνώστες.

  • Επιμέλεια – Συντονισμός: Χριστίνα Πόπορη |Τηλ.: 697 4916 191
  • Οργανωτική επιτροπή: Οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας του Δήμου
  • Δηλώσεις συμμετοχής: pylosnestormarathons@gmail.com/ Τηλ.6974916191

Οι Μαραθώνιοι Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Από το 2015 σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας, πραγματοποιούνται από γαλλόφωνους, που ζουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας, σπουδών, εκδηλώσεις ανάγνωσης έργων γαλλόφωνων συγγραφέων ή μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων στα Γαλλικά. Έτσι, θα σχηματιστεί και φέτος μια «αλυσίδα» μαραθωνίων ανάγνωσης, η οποία θα καλύψει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Όλοι οι μαραθώνιοι αρχίζουν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

Ο κοινός σκοπός είναι να αναδειχθεί ότι η γαλλική γλώσσα είναι μια γλώσσα ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα, την οποία οι Έλληνες ομιλούν όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο, μια γλώσσα η οποία ενέπνευσε και εμπνέει τόσους λογοτέχνες και φιλοσόφους διεθνούς ακτινοβολίας, μια γλώσσα η οποία χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ως εργαλείο έκφρασης από τόσους επιστήμονες, μια γλώσσα η οποία διατηρεί τη ζωντάνια της, μια γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας, μια γλώσσα η οποία χρησιμεύει και σήμερα για την παραγωγή νέας γνώσης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.