Ο “Τόπος Ζωής” συνέχισε το ταξίδι του στην Κοζάνη

0

Η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας, Τόνια Κουζή και η ομάδα του “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” συνεχίζοντας το ταξίδι τους σε πόλεις της χώρας για να φέρουν νέες ιδέες και καταξιωμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σ’ αυτές, η δεύτερη στάση τους πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, μετά τα Τρίκαλα, τον πρώτο σταθμό.

Για τις συναντήσεις με παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης και το περιεχόμενό των συζητήσεών τους, σε ενημερωτικό δελτίο αναφέρουν:

«Εκεί η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας, Τόνια Κουζή και η ομάδα “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” συζήτησαν με το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη για τους τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων. Ενημερώθηκαν για την Σύμπραξη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με σκοπό τη διαχείριση των απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, την οποία υλοποιεί η εταιρεία ΔΙΑΔΥΜΑ και είναι προς το παρόν η μόνη πάνω στον τομέα αυτό που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Στα μελλοντικά πλάνα του Δήμου είναι να διευρύνουν και να βελτιστοποιήσουν το σύστημα συλλογής και διαλογής εντός του αστικού ιστού συνολικά. Ταυτόχρονα, λειτουργούν δύο πρότυποι σταθμοί συλλογής βιοαποβλήτων με στόχο την επέκτασή τους σε όλο τον Δήμο.

Επιπλέον, η ομάδα του “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” ενημερώθηκε από τον Κώστα Δεσποτίδη, αρχιτέκτονα και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, για την πορεία και τον τρόπο εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Κοζάνης με τον Δήμαρχο να έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση στην απομάκρυνση του αυτοκίνητου από το κέντρο της πόλης.

Στο επίπεδο μιας καλής διοίκησης των εσωτερικών του Δήμου ένα παράδειγμα καλής πρακτικής είναι η Προτυποποίηση Διαδικασιών της Ταμειακής Υπηρεσίας και η Πιστοποίηση με ISO 9001:2015. Το πιστοποιητικό ISO αφορά στην τυποποίηση των κύριων διαδικασιών της Διεύθυνσης Οικονομικών, η λειτουργία της οποίας χαρακτηρίζεται από:

  • Διαφάνεια και ανεξαρτησία από εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
  • Ασφάλεια για τους εργαζόμενους και το δημόσιο χρήμα.
  • Αποτελεσματικότητα και παροχή υπηρεσιών με μετρήσιμα αποτελέσματα και δείκτες.

Τέλος, σχετικά με την περίπτωση των αδέσποτων ζώων, ένα πρόβλημα που απασχολεί και το Δήμο μας, εφαρμόζεται ο νόμος Ν.4039 για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου.

Κλείνοντας, η φιλοσοφία και η βούληση του Δημάρχου Κοζάνης θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την ωρίμανση των έργων με στόχο την χρηματοδότηση. Σκοπός του είναι να ξεπεραστεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας ώστε να πραγματοποιηθούν τα εκάστοτε έργα με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο.

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας και επόμενος ΤΟΠΟΣ συλλογής ιδεών και πρωτοβουλιών για να φέρουμε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ μας είναι ο Πειραιάς».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.