Ο Τατούλης πιέζει, η Αλειφέρη ανθίσταται

0

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΞΙΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΊΑ

Συνεχίζοντας την τακτική ολικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης στην χωρική Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, υπέγραψε την υπ΄αριθμ. 176866/958/03-07-2018 απόφαση (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας) για “Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Μεσσηνίας κατά την αντιπυρική περίοδο 2018”. (Δείτε εδώ).

Κι αυτό, σε αντίθεση με τις άλλες 4 Περιφερειακές Ενότητες, όπου τις αντίστοιχες αποφάσεις, κατ’ εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, θα τις υπογράψουν οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Κορινθίας.(Δείτε εδώ την 171253/932/27-06-2018 απόφαση του κ. Τατούλη).

Εξουσιοδότησε δηλαδή τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας για να υπογράψουν τα μέτρα απαγόρευσης στους δασικούς δρόμους, τη φετινή αντιπυρική περίοδο, αποκλείοντας όμως μόνο την κα Αλειφέρη!

Με τον ολικό αποκλεισμό της, ο κ. Τατούλης πιέζει, προσδοκώντας παραίτηση της κας Αλειφέρη, κάτι που τουλάχιστον προς το παρόν δεν θεωρείται πιθανό, καθώς η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας, αν και χωρίς αρμοδιότητες στην ουσία, δεν φαίνεται να πτοείται, όπως άλλωστε φάνηκε καθαρά στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στο γραφείο της στο Διοικητήριο (εδώ).

Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνέντευξη, η Ελ. Αλειφέρη έκανε σαφέστατες τις προθέσεις, διατυπώνοντας καθαρά πώς θα πορευθεί, με δεδομένη την πίεση Τατούλη και των συνεργατών του, λέγοντας:

«... Όμως για τα πολύ σοβαρά θέματα και τα πολύ ουσιαστικά θέλω να δηλώσω ότι όχι μόνο προτίθεμαι, αλλά θα ασκώ όλες μου τις αρμοδιότητες, όπως τις περιγράφει ο νόμοςΘα παρακολουθώ τα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας θα συναντώ όλους τους θεσμικούς φορείς, τους πολίτες για τα θέματα που απασχολούν τη Μεσσηνία και τους Μεσσήνιους. Θα καταθέτω τις προτάσεις μου και εσωτερικά στην Περιφέρεια και σε όλους και θα έχω θετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες για όλα αυτά που πιστεύω πως είναι ο σκοπός που βρίσκομαι εδώ και δεν θα καταναλωθούν στη συντήρηση του αρρωστημένου κλίματος που επιχειρείται γύρω μου. Θα απαντώ βέβαια διοικητικά, νομικά και πολιτικά σε κάθε διοικητική ενέργεια και υλική πράξη που τη θεωρώ αντίθετη με τη νομιμότητα, αντίθετη με το συμφέρον του θεσμού που υπηρετώ και των πολιτών. Οι επιβολές ποινών και οι μικροπρεπείς τακτικές που ασκούνται καθημερινά εναντίον μου, ουσιαστικά προσβάλλουν τον θεσμό, προσβάλλουν τους Μεσσήνιους, προσβάλλουν τους πολίτες και προσβάλλουν τους ίδιους που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες…».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.