Ο σιδηρόδρομος κι όχι οδικά έργα στην ατζέντα με Καραμανλή

0

“Αποκλειστικά σιδηροδρομικά θέματα αφορά η συνάντηση που θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή”. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς επιχειρείται η απεμπλοκή της συγκεκριμένης συνάντησης με τη συζήτηση όλων των μεγάλων έργων υποδομών της Περιφέρειας και των εξελίξεων των οδικών αξόνων Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα, όπως εγράφη και η διάψευση αυτών των δημοσιευμάτων.

Όπως γνωστοποιείται από την Περιφέρεια, στην ατζέντα της συνάντησης, στην οποία θα μετέχουν επίσης στελέχη του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περιλαμβάνονται ειδικότερα:

  • Η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες
  • Η παράδοση της ανενεργού μετρικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι
  • Η κανονικοποίηση της γραμμής, στο πλαίσιο του σχεδίου δίκαιης μετάβασης της περιοχής της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή

“Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην Τρίπολη, ευελπιστώ με την παρουσία του υπουργού Υποδομών, όπου θα υπάρξει ευκαιρία να τεθούν και άλλα ζητήματα” σημείωσε ο περιφερειάρχης, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει πίστωση 15 εκ. ευρώ για την επαναλειτουργία της γραμμής από την Κόρινθο στο Ναύπλιο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.