Ο Σεβ. Μάνης λειτούργησε στην Αγία Σιών

0

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο νέος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ο Γ΄ (Παπαθανασίου) ο οποίος από χθες βρίσκεται στην περιοχή μας, σήμερα, Παρασκευή (13 Απριλίου 2018), εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, χοροστάτησε της Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σιών, στην Παραλία της Βέργας, με την παρουσία προσκυνητών από τη Βέργα, τη Μικρή Μαντίνεια και την Καλαμάτα. Στην πανήγυρη συμμετείχε, επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι Βέργας και Μικρής Μαντίνειας.

Να σημειωθεί, ότι μετά τη Θεία λειτουργία, εψάλη τρισάγιο για τον Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο, που προχθές έχασε τη ζωή του με το μοιραίο Mirage 2000-5, το οποίο κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου.

Ο Δήμαρχος και στον Ιερό Ναό και στο γεύμα που παρατέθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από κατοίκους και εκπροσώπους της Βέργας, μίλησε με θερμά λόγια για τον νέο Μητροπολίτη Μάνης, σημειώνοντας πως οι Μανιάτες και η Μάνη είναι, πράγματι, τυχεροί, γατί έχουν ως Μητροπολίτη, κληρικό πανελλήνιας εμβέλειας για την πνευματικότητα, το μορφωτικό επίπεδο, το ήθος, την εκκλησιαστική, αλλά και την κοινωνική προσφορά του.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

koroni elehstria-

Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια τίμησε η Κορώνη σήμερα Παρασκευή (13/4/18), εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, τα ιερά γλυπτά της οποίας βρέθηκαν με θαυμαστό τρόπο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Εικόνος στους δρόμους της Κορώνης. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Κατά την περιφορά, την Εικόνα έφεραν στον ώμο τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα δύναμης, υπομονής και ελπίδας.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Π. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέας, η Αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο τ. Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι τ. Βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Αθανάσιος Πετράκος, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.