Ο Π. Νίκας “σήκωσε το γάντι” του Π. Τατούλη

0

“Σήκωσε το γάντι” ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας και απάντησε στα όσα του καταλόγισε ο Πέτρος Τατούλης, κατά τη χθεσινή (5/11/18) συνέντευξή του στην Καλαμάτα, εστιάζοντας τα πυρά του στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων από τον ανθυποψήφιό του την περίοδο 2010 – 2013.

Ο κ. Νίκας απαντώντας στις υπόνοιες και τις κατηγορίες σε βάρος του από τον κ. Τατούλη είπε πως σε βέρος του «υπάρχει καταδικαστική απόφαση με την οποία τιμωρήθηκε σε δύο χρόνια φυλακή».

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους σήμερα (6/11/18) ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «εγώ εξακολουθώ να το θεωρώ συνεργάτη. Γιατί οφείλουμε να συνεργαστούμε, έστω και αν έχουμε διαφωνίες σε κάποια πράγματα. Υπήρξε μία ανεξήγητη επιθετικότητα προς το πρόσωπό μου. Εγώ, ότι και να γίνει, όποια επιθετικότητα και αν υπάρχει, θα πορευτώ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα με πολιτισμένο τρόπο, με ήρεμο τρόπο, με επιχειρήματα, γιατί αυτό χρωστάμε στον κόσμο. Πιστεύω και αυτό είναι κατανοητό, ότι η ανθρωποφαγία πρέπει να εκλείψει».

Σχετικά με τα όσα έγιναν το διάστημα 2010 – 2013 με το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών της Καλαμάτας ο κύριος Νίκας είπε:

«Μιλάμε για έξι χρόνια πίσω. Όλα τα χρήματα, τα οποία εκταμιεύθηκαν, είχαν τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου. Είχαν τη σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και είχαν και την σύμφωνη γνώμη της αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που εδρεύει στο Υπουργείο των Εσωτερικών και προφανώς οι απολογισμοί μας όλοι ελέγχθηκαν από τις Επιτροπές του Υπουργείου Εσωτερικών και κατά τον τρόπο που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα γεγονότα του 2013 στο θέμα της απόθεσης σκουπιδιών στο δάσος της Φολόης, στην Ηλεία, λέγοντας: «Έγιναν διαδικασίες δικαστικής φύσεως. Κληθήκαμε καταθέσαμε. Τρεις φορές πήγα στον Πύργο για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν προέκυψε κάτι, δεν υπάρχει κατηγορία κατά του δήμου Καλαμάτας».

NIKAS MHNYSH 2

Βγαίνοντας στην αντεπίθεση ο κ. Νίκας σημείωσε ότι «αντίθετα για τον Περιφερειάρχη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, υπάρχει καταδικαστική απόφαση, με την οποία τιμωρήθηκε σε δύο χρόνια φυλακή. Κανένας δεν μπορεί να κάνει τον αδιάφορο σε αυτόν εδώ τον τόπο, ιδιαίτερα όταν είναι περιφερειάρχης. Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή» είπε ο κ. Νίκας κρατώντας την καταδικαστική απόφαση.

Συνεχίζοντας την επιθετική τακτική κατά του Περιφερειάρχη ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή μιας και μιλάμε για μεταφορές, 3 ή 4 Δήμοι στην Πελοπόννησο μεταφέρουν απορρίμματα τώρα σταματώ εδώ! Γιατί καταλαβαίνω το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχουν οι συνάδελφοι και χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Και ερχόμαστε 6 χρόνια μετά και μας κατηγορεί ο συνεργάτης μας στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή, ο Περιφερειάρχης, ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο κ. Νίκας συνεχίζοντας σχολίασε το γεγονός των καθυστερήσεων στην κατασκευή του εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων σημειώνοντας ότι ενώ η Πελοπόννησος ξεκίνησε πρώτη, αυτή τη στιγμή την έχουν ξεπεράσει οι υπόλοιπες περιφέρειες, προσθέτοντας ότι για την Καλαμάτα δεν υπάρχει ευθύνη για κανένα από τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κύριος Νίκας πρόβλεψε επίσης ότι «ούτε το 2020 δεν θα γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων», προσθέτοντας πως «το δεκάμηνο δεν τρέχει πλέον, δεν τρέχει. Πρέπει να λήξει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης και για να φτάσουμε μετά από αρκετούς μήνες να πάμε σκουπίδια στην πόρτα του εργοστασίου, χρειάζεται να βγάλουμε μία ανηφόρα και η ανηφόρα αυτή θέλει συνεννόηση.

Κλείνοντας το θέμα των απορριμμάτων ο κ. Νίκας εξακολούθησε να επιτίθεται στον Περιφερειάρχη:

«Οι δήμαρχοι δεν είναι υποτελείς του Περιφερειάρχη, να τον εκλιπαρούν για κάνα εργάκι και να μπαίνει μες στους δήμους ο Περιφερειάρχης και να σκορπάει χρήματα δώθε κείθε για να έχει μία πολιτική παρουσία και πολιτική δύναμη, ή να επιλεγεί κοινότητες τις οποίες θα χρηματοδοτεί ο ίδιος κατευθείαν, χωρίς να νοιάζεται και χωρίς να συζητάει για τα γενικότερα προβλήματα του δήμου».

Ο κ. Νίκας όμως δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο κ Τατούλης σχετικά με το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ότι δηλαδή για την αξιοποίηση του ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει αλλάξει επανειλημμένα τις θέσεις του

«Ξέρετε τι ανήκει στον περιφερειάρχη; Ο δρόμος από το αεροδρόμιο μέχρι την Καλαμάτα. Αυτό ανήκει στον περιφερειάρχη, ο εθνικός δρόμος. Αν βρείτε τέτοια είσοδο αεροδρομίου πουθενά, να ρθείτε να μου το πείτε. Αυτό του ανήκει. Για τον Εθνικό δρόμο για αυτή την κατάντια για την οποία ντρεπόμαστε, για αυτό είναι αρμόδιος, όχι για τ’ άλλο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.