Ο Π. Λύρας επικροτεί την απόφαση για τα δημοτικά υπνωτήρια

0

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας για δημιουργία δημοτικών υπνωτηρίων ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Ι. Λύρας, αφού επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας με την 24/2020 (30/6/2020) ομόφωνη απόφαση του είχε προτείνει τη δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων στην Καλαμάτα, προτείνοντας παράλληλα ως χώρο εγκατάστασης και λειτουργίας αυτού τα κτήρια του Διοκλή όπισθεν του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος», αναφέρει ότι «η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου ενισχύει την κοινωνική συνοχή, την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και παραβατικότητας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του κ. Λύρα έχει ως εξής:

«Πρώτη επιδίωξη της Κοινότητας Καλαμάτας είναι μέσα από διαδικασίες συναίνεσης και σύνθεσης να γίνεται η προώθηση και η λύση των τοπικών θεμάτων. Η μέριμνά μας και ο ρόλος μας είναι οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες μας να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Αυτό είναι το πλαίσιο της καθημερινής μας συνεργασίας με τη Δημοτική αρχή για το αποτέλεσμα που θα βρίσκεται κοντά στο δημότη και αυτό επιδιώκουμε και με όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Διεκδικούμε για την πόλη μας, για την Κοινότητα μας και με πρώτη έννοια και ενδιαφέρον την αλληλεγγύη για τον συμπολίτη μας.

Από τη φύση του θέματος η είδηση δεν προσφέρεται για αισθήματα χαράς, θεωρούμε όμως, υποχρέωση μας να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση της Δημοτικής αρχής για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικών υπνωτηρίων.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας με την 24/2020(30/6/2020) ομόφωνη απόφαση του είχε προτείνει τη δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων στην Καλαμάτα, προτείνοντας παράλληλα ως χώρο εγκατάστασης και λειτουργίας αυτού τα κτήρια του Διοκλή όπισθεν του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος”. (https://kalamata.gr/images/PRO_KK/%CE%9A%CE%9A_10-24-2020.pdf?fbclid=IwAR3Qvl7ibZwkOhywBdHDFBTilIo7syRJcBtAN0BkFih2lzmqgeDiDmtFQgo)

Η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας (https://kalamata.gr/el/enimerosi/news/19822-dimotika-ypnotiria-dimiourgei-o-dimos-kalamatas) ενισχύει την κοινωνική συνοχή, την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και παραβατικότητας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ευχή μας και προσδοκία μας είναι οι άνθρωποι οι οποίοι θα ενταχθούν στη νέα αυτή κοινωνική δομή του Δήμου μας, με την κατάλληλη υποστήριξη και τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων, να ισορροπήσουν, ψυχολογικά, σωματικά και κοινωνικά, ώστε να “επιστρέψουν” στην κοινωνία.

Παναγιώτης Ι. Λύρας
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.