Ο Πύργος Κουμουνδούρου και το αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών

0
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Πρόσκληση για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τηλεδιάσκεψη, για τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, στις 11:00 το πρωί, απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Σώματος Εμμ. Σκαντζός για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επι 16 συνολικά θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Μεσσηνιακού ενδιαφέροντος θέματα είναι οι εγκρίσεις σύναψης δυο προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν την περιοχή της Δυτικής Μάνης –για τον Πύργο Κουμουνδούρου στον Κάμπο Αβίας και το αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών- καθώς και η επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Ντίνας Νικολάκου, με θέμα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Ειδικότερα τα θέματα με μεσσηνιακό ενδιαφέρον που θα συζητηθούν αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν ως εξής:

α. Διαδικασία ελέγχου:

  1. Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Νικολάκου, με θέμα το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την πανδημία COVID-19.
  2. Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Νικολάκου, με θέμα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος».

ΘΕΜΑΤΑ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

14. Έγκριση 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Ιδίων Πόρων έτους 2020 της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος

15. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο: «Ωρίμανση μελετών για την αποκατάσταση του Πύργου Κουμουνδούρου που βρίσκεται στη θέση «Γαρμπελιά» στον Κάμπο της Αβίας, της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου – Κανελλοπούλου

16. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Δυτικής Μάνης, για την πράξη «Επισκευή βλαβών στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου Κιτριών Δήμου Δυτικής Μάνης».
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς.

  • Δείτε εδώ την πρόσκληση του Προέδρου του ΠεΣυ, με όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.