Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αύριο στη Μεσσήνη

0

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές θα επισκεφθεί αύριο Tετάρτη (13/2/2019) στις 12 το μεσημέρι το Δημαρχείο Μεσσήνης.

Κατά την επίσκεψή του στη Μεσσήνη ο κ. Κουρεμπές θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και άλλους παράγοντες του Δήμου, με τους οποίους θα συζητήσουν τις καταστροφές που υπέστη η αγροτική παραγωγή, καθώς και το θέμα των αποζημιώσεων.

Θυμίζουμε ότι με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ είχε συναντηθεί στις 29/01/2019 ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, εκφράζοντας του την έντονη ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στους πληγέντες παραγωγούς η τεράστια καταστροφή των καλλιεργειών τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της δακοπροστασίας, καθώς και θέματα που αφορούν γενικά τους αγρότες.

Επίσης ο δήμαρχος επέδωσε στον κ. Κουρεμπέ ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, σχετικά με τις ζημιές, που εγκρίθηκε κατά την συνεδρίασή του της 29/01/2019.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης έχει ως εξής:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης, ύστερα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή με συνέπεια την πρόκληση έντονων πλημμυρικών φαινομένων, που έχουν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της πατατοπαραγωγής, εκφράζει την ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η καταβολή αποζημιώσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας των παραγωγών

ΑΙΤΕΙΤΑΙ

Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών της όψιμης και πρώιμης πατάτας.

Την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους πληγέντες παραγωγούς.

Ο Δήμαρχος                       Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γεώργιος Τσώνης               Νικόλαος Κοτταρίδης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.