Ο Πρόεδρος αποδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη

0

Τη Δευτέρα το μεσημέρι μου τηλεφώνησε μια φίλη να μου πει, με κάθε επιφύλαξη, ότι μάλλον κάτι έχω κάνει λάθος στις αναρτήσεις για το Δημοτικό Συμβούλιο, ή την οικονομική Επιτροπή, γιατί καθώς, κάποια από τα μέλη των θεσμικών αυτών οργάνων μετέχουν και στα δύο. Κοίταξα τις προσκλήσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου και είδα πως τα δύο όργανα συνεδρίαζαν με μια ώρα διαφορά. Στη 1 μ.μ. η Οικονομική Επιτροπή και μία ώρα αργότερα άρχιζε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γεγονός αυτό καυτηρίασε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασ. Κοσμόπουλος, ψέγοντας τον πρόεδρο του Σώματος Δημ. Πολίτη.

“Φαίνεται ότι έχει γίνει συνήθεια η διαδικτυακή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται μόλις μία ώρα μετά από αυτή της Οικονομικής Επιτροπής”, είπε ο κ. Κοσμόπουλος και συνέχισε: “Με αυτόν τον τρόπο υποχρεώνεται η Οικονομική Επιτροπή να λειτουργήσει σε ασφυκτικά πλαίσια, χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο για ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων. Με αυτό μάλιστα τον τρόπο δεν υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος για τη σωστή προετοιμασία μας για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και των δύο αυτών θεσμικών οργάνων καθώς οι εισηγήσεις μας κοινοποιούνται την ίδια ημέρα”.

Καταλήγοντας ο κ. Κοσμόπουλος σημείωσε προς τον Πρόεδρο: “Οφείλετε επομένως να φροντίσετε ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει την ημέρα που έχουμε ήδη αποφασίσει, Δευτέρα απόγευμα, αλλά και να ξεκινήσουν πλέον οι συνεδριάσεις στην αίθουσα Κουμουνδούρου με τη φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων”.

Προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παραδέχτηκε το λάθος, υποσχέθηκε πως δεν θα επαναληφθεί και ζήτησε συγγνώμη.

“Είχαμε συμφωνήσει με το δήμαρχο να γίνει στις 25 Μαΐου αλλά ο κύριος Φάβας, ο δημοτικός σύμβουλος είπε ότι πρέπει να συντομεύσουμε γιατί πρέπει να κάνουμε αποδοχή της χρηματοδότησης από το υπουργείο εσωτερικών”, είπε ο κ. Πολίτης και πρόσθεσε: “Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτήκαμε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα, την ημέρα την Τετάρτη έχουμε και Οικονομική Επιτροπή και θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη. Αυτό δεν θα επαναληφθεί, την ίδια ημέρα να έχουμε Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο”.

Από την πλευρά του ο κ. Κοσμόπουλος ανταπάντησε στον Πρόεδρο του Σώματος: “Εγώ δεν το είπα για να ζητήσετε συγγνώμη, αλλά για να κάνουμε σωστό προγραμματισμό”.

Αυτό το λέμε πολιτικό πολιτισμό. Φτάσαμε, λοιπόν, σε σημείο να εκθειάζουμε το αυτονόητο. Και πώς να μην το κάνουμε, όταν η σκέψη μας επιστρέφει στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε όλα όσα είδαμε κατά την τηλεδιάσκεψη.

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.