Ο Πρόεδρος σε δυο εκθέσεις στην Καλαμάτα

0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή (2/3/2018), στην Καλαμάτα, για τις επετειακές εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου 1821, έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί και δύο εκθέσεις.

Στις 6 το απόγευμα, θα εγκαινιάσει στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού την έκθεση του Παναγιώτη Σοφικίτη, με ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής, με τίτλο: «Σαν καλοτάξιδο σκαρί…».

Ο κ. Παυλόπουλος, μισή ώρα μετά, θα επισκεφθεί την έκθεση «η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο», που διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και η οποία φιλοξενείται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.

Η έκθεση, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, είναι προϊόν πολύμηνης αρχειακής και βιβλιογραφικής έρευνας και η επιστημονική ομάδα που επιμελήθηκε το υλικό αποτελείται από τις: Dufresne Sylvie, Δημάκου Μαρία – Ελένη, Εξαρχάκου Ευρυδίκη, Κυριακού Ειρήνη, Σκλήκα Ουρανία, Σωτηράκη Νινέτα, Ταβουλάρη Κάλλια. Στόχος είναι να αναδειχθεί ότι η αγάπη για τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό στην πόλη μας έχει βαθιές ιστορικές, κοινωνικές, εμπορικές και πολιτισμικές ρίζες που ξεκινούν από τον 13ο αιώνα και φτάνουν αδιάρρηκτες έως τις μέρες μας.

Ο Δίαυλος Καινοτομίας Ο Σπόρος (http://osporos.com) ψηφιοποίησε το υλικό της έκθεσης για παρουσίαση μέσα από το διαδίκτυο (εδώ). Δημιούργησε γραμμωτό κώδικα δύο διαστάσεων (qr-code) που προστέθηκε στα εκθέματα και έφτιαξε δικτυακό τόπο που παρουσιάζει όλο το υλικό της έκθεσης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.