Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Κορινθία

0

Την Κορινθία αναμένεται να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο, Σάββατο 17 Απριλίου, το πρωί, για προγραμματισμένες επισκέψεις στη διώρυγα της Κορίνθου, όπου θα ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης, σε εγκαταστάσεις βιομηχανικής μονάδας με εξαγωγική δραστηριότητα και σε καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό στο Σπαθοβούνι.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα υποδεχθεί μεταξύ άλλων τον Πρωθυπουργό.

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΔΙΚ

Στο μεταξύ, τα γραφεία της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας) επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, όπου είχε συνεδρίαση με στελέχη της Διώρυγας (ΑΕΔΙΚ), με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστής και ως «Υπερταμείο», Γρηγόρη Δημητριάδη.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε ο τρόπος επίλυσης γραφειοκρατικών ζητημάτων και αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Τροποποίηση του ΒΔ του 1970, που διέπει τους όρους δόμησης περιμετρικά της Διώρυγας της Κορίνθου.
  2. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας και ΑΕΔΙΚ, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να έχει αλλάξει η εικόνα του Καναλιού (εγκατάσταση περίφραξης εκατέρωθεν της Διώρυγας αλλά και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για δημιουργία χώρων αναψυχής κά.)
  3. Παροχή άδειας από πλευράς ΑΕΔΙΚ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για δημιουργία χώρων υγιεινής άμεσα (μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμοι.)

μοιραστειτε το:

Comments are closed.