Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας πεζοπορεί στη Νέδα

0

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 25 Αυγούστου θα πεζοπορήσει στους πρόποδες του Λυκαίου όρους, όπου πηγάζει το πανέμορφο «θηλυκό» ποτάμι Νέδα, το οποίο αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας.

Η διαδρομή μας θα αρχίσει κοντά στην Αρχαία Φυγαλεία όπου από το γεφύρι της περιοχής θα αποκτήσουν πρόσβαση στο ποτάμι. Θα ακολουθήσουν τα τρεχούμενα νερά που θα τους οδηγήσουν μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό παρθένο περιβάλλον. Θα κινηθούν πλάι σε άγρια βλάστηση με πλατάνια και αγριοβελανιδιές, μέσα από στενά βραχώδη περάσματα και εντυπωσιακές κολυμπήθρες γεμάτες νερό, ανακαλύπτοντας έναν κρυφό αλλά απόλυτα αληθινό φυσικό παράδεισο. Στο ύψος του χωριού Νέδα θα συναντήσουν ένα μαγευτικό πορτραίτο της φύσης, το νεραϊδόρεμα. Κρυστάλλινοι καταρράκτες ρέουν αέναα και δημιουργούν γαλάζιες λίμνες που στη συνέχεια χύνονται στο ποτάμι συνεχίζοντας γοργά την πορεία τους προς τη θάλασσα.

Βαθμός Δυσκολίας: 1+

Ώρες Πορείας: 5-6

Σημειώσεις συμμετοχής:

  1. Αναχώρηση από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου την Κυριακή 25/08/19 και ώρα 8:00 π.μ.
  2. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στα τηλέφωνα 27210-97733 & 27211-10437 & 6942233010.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.