Ο Ορειβατικός στο Ρίντομο

0

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα επισκεφθεί την Κυριακή (5 Ιουλίου 2015) το φαράγγι του Ριντόμου. Η συνάντηση για την εξόρμηση στο Ρίντομο θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής, ώστε να υπάρχει πριν διαθέσιμος χρόνος για τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα.

Το φαράγγι Ριντόμου – Κοσκάρακας είναι ένα από τα πιο σπουδαία φαράγγια της Ελλάδος για πεζοπορία και το πιο μεγάλο και σημαντικό στον Ταΰγετο. Ξεκινά τη μεγάλη του διαδρομή κατευθείαν από τις ψηλές κορυφές του Ταϋγέτου, για να καταλήξει μετά από πολλά χιλιόμετρα στην παραλία της Σάνταβας. Η συνολική του διάσχιση απαιτεί τουλάχιστον δύο ημέρες μακράς πεζοπορίας.

Ο Ορειβατικός την Κυριακή θα περπατήσει στο πιο όμορφο τμήμα, ξεκινώντας την πορεία του από τις Γαϊτσές και το Πηγαδιώτικο γεφύρι, για να καταλήξει μετά από περίπου 6 ώρες στη γέφυρα της Κοσκάρακας, στο δρόμο που ενώνει την Καλαμάτα με τη Μάνη. Για τους πιο τολμηρούς, θα υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσουν για ακόμη 3 ώρες μέχρι την όμορφη παραλία της Σάνταβας.

  • Βαθμός δυσκολίας: 2 με 3
  • Ώρες πορείας: πάνω από 6.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, μπορεί να καλεί κανείς στα γραφεία του Ορειβατικού κάθε βράδυ μετά τις 21.00, τηλ. 27210 97733 και στα τηλ. 697 6830694 και 694 7533764.

Σημειώνεται πως η προγραμματισμένη εξόρμηση στη Βόρεια Εύβοια αναβάλλεται λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.