Ο Ορειβατικός διασχίζει την κεντρική κορυφογραμμή του Ταϋγέτου

0

Την κεντρική κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, ξεκινώντας από Αναβρυτή και τερματίζοντας στο Μαγγανιάρη, θα διασχίσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, με έκκίνηση το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους ο Ταΰγετος ονομαζόταν και Πενταδάκτυλος, επίθετο που σχετίζεται με την ανατολική του όψη και τις κορυφές που ξεχώριζαν από την πλευρά αυτή. Το πρόσφυμα πέντε δεν είναι απλό αριθμητικό και υπονοεί τα πολλά και μεγάλα δάκτυλα.

Τα πολλά και μεγάλα «δάκτυλα» της κεντρικής κορυφογραμμής του Ταϋγέτου θα διασχίσουμε σε αυτή την αέρινη στην κυριολεξία διαδρομή. Πρόκειται ίσως για την ωραιότερη και πιο απαιτητική διαδρομή στον Ταΰγετο που κινείται στα όρια των δύο νομών (Μεσσηνίας και Λακωνίας), με εκπληκτική θέα και που περνά από τις ψηλότερες κορυφές του βουνού.

  • Εκκίνηση πορείας από Αναβρυτή και τερματισμός στο Μαγγανιάρη.
  • Βαθμός δυσκολίας: 6+ (πολύ δύσκολη – ακατάλληλη για αρχάριους, απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία και τεχνικές ικανότητες)
  • Ώρες πορείας: 10 +/-
  • Αναχώρηση: Σάββατο 06/04/2019 και ώρα 16:00 π.μ.
  • Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: στον συντονιστή Κώστα Φύκιρη, τηλ.: 6977716580 και στο τηλ. του συλλόγου 27210-97733 (Δευτέρα – Παρασκευή 21:00- 22:30)
μοιραστειτε το:

Comments are closed.