Ο Ν. Γόντικας παρουσίασε 11 υποψηφίους του για τη Μεσσηνία

0

Τους πρώτους 11 υποψηφίους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την Π.Ε. Μεσσηνίας παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας σήμερα (22/2/19) το απόγευμα, στην αίθουσα “Δημάρχου Χρ. Μαλαπάνη”, στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

Η ομιλία της παρουσίασης του κ. Γόντικα έθιξε τις όχι και τόσο αγαθές σχέσεις Τατούλη – Νίκα, μη παραλείποντας και τον κ. Δέδε, ενώ δεν έμειναν στο απυρόβλητο ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του ο κ. Γόντικας είπε:

«Περίσσεψαν το τελευταίο διάστημα οι διαγραφές περιφερειακών συμβούλων, οι μεταγραφές, οι πιέσεις και τα “μαγειρέματα” στην Πελοπόννησο.

Καθώς ανακοινώνονται οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φοράνε το μανδύα του ανεξάρτητου. Ο χώρος της ΝΔ αλληλοσπαράσσεται, αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμοί ξεφεύγουν από τα όρια.

Ακόμα και στις εκδηλώσεις όπου σωματεία, εργαζόμενοι κόβουν την πίτα τους παρελαύνουν υποψήφιοι και τις μετατρέπουν σε φιέστες αντιπαράθεσης. Ακόμα και στην πίτα των ΑμΕΑ ο κ. Τατούλης “κάρφωνε” το Νίκα αφού δεν μπόρεσε να τον ρίξει στη θάλασσα στον αγιασμό των υδάτων στα Θεοφάνια.

Ο μέχρι τώρα εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη κ. Τατούλης, αφού “έφαγε” πόρτα από όλους, αφού τρία χρόνια προσεγγίζει με κάθε ευκαιρία το ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και εκ νέου πρωθυπουργό διέβλεψε τον Τσίπρα, στο Περιφερειακό Συνέδριο πριν ένα χρόνο στην Τρίπολη, τώρα ο κ. Τατούλης φόρεσε την προβιά του ανεξάρτητου.

Αυτά τα “μαγειρέματα” και οι διεργασίες στην Περιφέρεια που είναι αντιστοίχιση και αντανάκλαση με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την περίοδο το αστικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή, με τη διάλυση και τις συγκολλήσεις κοινοβουλευτικών ομάδων, τις μετακινήσεις, αποπομπές και μεταγραφές βουλευτών.

Τη διαμόρφωση νέων πλειοψηφιών, με τις μεταγραφές και την υπουργοποίηση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δοκιμασμένων στελεχών των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – Δέδες, Νίκας και Τατούλης μοιάζουν σε όλα. Αποδεικνύεται ότι το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο γίνονται όλες αυτές οι μετακινήσεις και συγκολλήσεις είναι η σύγκλιση τους σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, στις κεντρικές επιλογές για την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.

Άλλωστε όλοι αυτοί που είτε “μένουν” είτε “φεύγουν” είτε “ξαναέρχονται” μαζί διοικούσαν την Πελοπόννησο εννέα χρόνια, μαζί ψήφιζαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τις προγραμματικές συμβάσεις με την “αμαρτωλή” “Πελοπόννησος ΑΕ” και το λιγνιτόσημο, μέχρι τις αισχρές διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων κατασκευαστικών ομίλων και τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις αδειοδοτήσεις των ανεμογεννητριάδων και των βιομηχάνων.

Η σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και σε κεντρικό αλλά και σε Περιφερειακό και Δημοτικό επίπεδο πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Είναι καθρέπτης της αντιλαϊκής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα, σφάζονται για τα “μάτια του κεφαλαίου”.

Διέξοδος για το λαό δεν είναι η “εξυγίανση” του συστήματος, η «θωράκιση της λειτουργίας των θεσμών» πολλές φορές με αλλαγές προσώπων. Το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα δεν εξυγιαίνεται, δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκό.

Διέξοδος προς το συμφέρον του λαού είναι μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, που στέκεται με συνέπεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα της, ξεσκεπάζει τις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και των θεσμών του.

Είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού για τα δικαιώματα του.

Οι δικοί μας υποψήφιοι, σήμερα θα παρουσιάσουμε τους 11 στη Μεσσηνία, δεν είναι βιομήχανοι, δεν είναι εργολάβοι, δεν είναι λαμπερά και ηχηρά ονόματα, είναι απλοί λαϊκοί αγωνιστές του λαού μας.

Οι υποψηήφιοί μας είναι:

 1. Γαλάνης Τάσος, ετών 19, σπουδαστής ΤΕΙ Καλαμάτας – τμήμα Τοπικής Διοίκησης, είχε διατελέσει για χρόνια μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Καλαμάτας.
 2. Διασάκος Νίκος, ετών 55, Οδοντίατρος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας
 3. Ζαφείρη Αγγελική, ετών 33, υπάλληλος σε τουριστικό γραφείο, μέλος του ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας
 4. Καράμπελας Κωνσταντίνος, ετών 71, συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός
 5. Κατσαφάδου Ευρωσύνη του Αναστασίου, ετών 44, Μηχανικός Δομικών Έργων (ΤΕ), Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας
 6. Κουφαλάκος Παναγιώτης, ετών 61, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
 7. Λαγογιάννης Γιάννης, ετών 37, Τεχνικός Η/Υ – ιδιωτικός υπάλληλος, Γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας
 8. Σμυρνής Αργύριος, ετών 62, Πλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.)
 9. Στραβάκου Κωνσταντίνα, ετών 41, ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας
 10. Τσίγγανου Κατερίνα, ετών 60, Πολιτικός Μηχανικός, Γραμματέας του ΔΣ Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας
 11. Χρηστέα Στέλλα, ετών 32, Μεταλλειολόγος Μηχανικός – ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων

Από ότι βλέπετε είναι πρώτα στελέχη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, έχουν δώσει εξετάσεις χρόνια τώρα στον αγώνα του λαού, στην πρώτη γραμμή. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο λαός πέρα από αυτούς που στηρίζουν και ψηφίζουν Κ.Κ.Ε. αναγνωρίζει στο Κ.Κ.Ε. και στους συντρόφους μου ότι θα είμαστε η πιο δυνατή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μες στο περιφερειακό συμβούλιο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.