Ο νέος αγωγός ομβρίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

0

Επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Κεντρικός συλλεκτήρας ομβρίων Ζώνης Ι Καλαμάτας» στη Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας με φορέα έργου τη Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, θα γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά τη συνεδρίασή του της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2021, που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη και θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση του Δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου, πρόσφατα αντιμετωπίστηκαν προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σε γραφειοκρατικό επίπεδο και πλέον -μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις- έχει ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης χρηματοδότησης του έργου.

Το έργο αφορά τον κεντρικό συλλεκτήρα ομβρίων ζώνης Ι Καλαμάτας που θα ξεκινά από τη διασταύρωση των οδών Ευριπίδου και Ακρίτα και θα οδηγεί τα όμβρια μιας μεγάλης νότιας ζώνης της Καλαμάτας στη θάλασσα, έξω από τον προλιμένα. Ο νέος αγωγός θα αποσυμφορήσει τον υπάρχοντα της Φαρών και θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις περιοχές ανατολικά αυτής και με κατεύθυνση προς νότο, από τις οποίες διέρχεται.

Ειδικότερα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

 1. Επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Κεντρικός συλλεκτήρας ομβρίων Ζώνης Ι Καλαμάτας» στη Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας της Π.Ε. Μεσσηνίας με φορέα έργου τη Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, (ΠΕΤ: 2009367224).
  Εισηγητής: Μπασακίδης Νικόλαος.
 2. Συμμετοχή στη Δακοκτονία του 2021.
  Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης.
 3. Συμβολαιογραφική μεταβίβαση προσκυρωτέου τμήματος ακινήτου.
  Εισηγητής: Μπασακίδης Νικόλαος.
 4. Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας Δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων και ακινήτων του Δήμου Καλαμάτας σύμφωνα με το Π.Δ. 270/81, για το έτος 2021.
  Εισηγητής: Μαρινάκης Σαράντος.
 5. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου ως μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων, για το έτος 2021.
  Εισηγητής: Μαρινάκης Σαράντος.
 6. Συγκρότηση επιτροπής 1) παραλαβής φυσικού εδάφους και 2) παραλαβής χαρακτηρισμού εδαφών, για το έργο «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη δημοτική κοινότητα Βέργας (Άνω τμήμα)».
  Εισηγητής: Μπασακίδης Νικόλαος.
 7. Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων για το έτος 2021.
  Εισηγητής: Μαρινάκης Σαράντος.
 8. Απονομή των βραβείων “Έπαινος Ν. Πολίτη”.
  Εισηγητής: Φάβας Γεώργιος.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.