Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο Νιόκαστρο της Πύλου

0
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Με λαμπρότητα, την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε σήμερα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την πανηγυρική θεία λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Χριστού, εντός του Νιόκαστρου (φρουρίου) της Πύλου.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής και ευχήθηκε σε όλους υγεία και κάθε καλό στην πορεία της ζωής τους. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δοκιμασία της πανδημίας, προτρέποντας τους πιστούς να μην συμπεριφέρονται εγωκεντρικά και να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεόδωρος Χαραμαράς και Ελένη Μιχελή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος δήλωσε: «Εορτάζουμε σήμερα τη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως και ευχόμαστε ο Κύριός μας να χαρίζει σε όλους υγεία και να μας δώσει δύναμη για τις δύσκολες μέρες της πανδημίας και εν γένει όλων των προκλήσεων εκείνων, που βιώνουμε ως κοινωνία, αλλά και ως έθνος».

Ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Παν. Καρβέλας χωρίς μάσκα, όπως και κάποιοι ακόμα εκκλησιαζόμενοι κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Χριστού, εντός του Νιόκαστρου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.