Ο Μητροπολίτης ζητά την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό

0

Εγκύκλιο Σημείωμα προς τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς και τις μονές, απέστειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενημερώνοντας για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των Ναών και των Μονών (Πρόναοι και Προαύλια)». Προτρέπει δε «τους Ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της Εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας».

Η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής:

«Εγκύκλιο Σημείωμα (αριθ. Πρωτ. 509/2020) απέστειλε σή­με­ρα 10 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προς άπαντας τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς και τις Μοναστικές αδελφότητες, όσον αφορά τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, έχοντας υπ’ όψιν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 3330/Β΄/8-8-2020 και 3332/Β΄/9-8-2020), ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε ότι:
α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση Λιτανειών, περιφορά Εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες Ναούς,
β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των Ναών και των Μονών (Πρόναοι και Προαύλια), και
γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των Ναών και Μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα Εγκύκλια Σημειώματα.

Συνάμα ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τους Ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της Εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ ωφελεία του πιστού λαού».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.