Ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων στην Πύλο

0

Παρά το τσουχτερό κρύο οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου- Νέστορος τήρησαν σήμερα το πρωί το έθιμο των Θεοφανείων σε κάθε γωνιά του Δήμου, ενώ οι κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά των λιμανιών, για τον Σταυρό κατά τον Αγιασμό των υδάτων

pylos theofaneia 2

Στην Πύλο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή η οποία κατέληξε στο λιμάνι. Εκεί, από την ξύλινη εξέδρα του λιμανιού πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία του Δημάρχου Δ. Καφαντάρη και των εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Πύλου-Νέστορος.

pylos theofaneia_3

Σε δήλωσή του ο κ. Καφαντάρης ανέφερε:

«Εύχομαι σε όλους το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει το δρόμο μας και να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ συνεχάρη τους κολυμβητές για το θάρρος τους. Ευχήθηκε στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο εορτασμός των Θεοφανείων, μας θυμίζει ότι με την ευλογία του Θεού και με οδηγό την Ορθόδοξη Πίστη μας, μπορούμε να προοδεύσουμε σε όλους του τομείς της ζωής μας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.