“Ο Μάγος του Οζ” στην Παλιά Καρδαμύλη

0

ΑΠΟ ΤΟ «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Την ταινία “Ο Μαγος του Οζ”, (Τhe wizard of oz), του 1939 προβάλει το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:30 το βράδυ, το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο πλαίσιο των μηνιαίων κινηματογραφικών προβολών.

Η προβολή (με υπεύθυνο τον Παν. Δρακουλάκο) θα πραγματοποιηθεί στην «Αυλή της Γεωργίτσας», στην Παλιά Καρδαμύλη Δυτικής Μάνης, σε συνεργασία με την Plan V Events

Πληροφορίες για την ταινία:

  • Σκηνοθεσία: Victor Fleming, George Cukor
  • Παίζουν: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger
  • Διάρκεια: 102 λεπτά

Η Dorothy, ένα ορφανό κορίτσι που περνά μια μονότονη ζωή στη φάρμα των θείων της, θα ζήσει την απόλυτη περιπέτεια όταν ένας δυνατός άνεμος θα τη μεταφέρει στη μαγική Γη του Οζ.

Η ταινία αποτελεί τη γνωστότερη και εμπορικότερη μεταφορά του μυθιστορήματος του L. Frank Baum The Wonderful Wizard of Oz (1900). Οι χαρακτήρες αρχέτυπα παραπλανιούνται σε ένα σχεδόν ψυχεδελικό σύμπαν με κάστρα, μάγισσες και μαγικά γοβάκια συνθέτοντας μια από τις εξυπνότερες αλληγορίες για την ενηλικίωση. Η πρωτοποριακή για την εποχή της σκηνοθεσία, τα ειδικά της εφέ, τα εξωπραγματικά σκηνικά και η χρήση του τεχνικόλορ από τη μία και η θαυμάσια πλοκή της με την έξοχη μουσική επένδυση από την άλλη, υφαίνουν ένα από τα ομορφότερα παραμύθια που απεικονίστηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Αποτέλεσε δε έμπνευση για πολλούς μεγάλους σκηνοθέτες του φανταστικού όπως ο Guillermo del Toro και ο Peter Jackson.

Η ταινία προτάθηκε για 6 βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας 2 (Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το Over the Rainbow και Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης), ενώ έχασε αυτό της καλύτερης ταινίας από το “Όσα Παίρνει ο Άνεμος”. Το 1989 προστέθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική», ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε το Over the Rainbow ως το καλύτερο κινηματογραφικο τραγούδι όλων των εποχών.

* Για όσους χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα φτάσουν στην «Αυλή της Γεωργίτσας», μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 6942849549.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.