Ο Κ. Στεφανόπουλος Γενικός της ΕΛ.ΑΣ στην Πελοπόννησο

0

Ο πρόσφατα προαχθείς στον βαθμό του υποστρατήγου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, τοποθετήθηκε Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, μετακινούμενος στην Τρίπολη από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος όπου υπηρετούσε από τον Ιανουάριο, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής. Πριν ήταν αστυνομικός διευθυντής Ηλείας.

Ο κ. Στεφανόπουλος είναι μεταξύ των 5 ταξιάρχων που προήχθησαν στον Βαθμό του υποστρατήγου από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, το οποίο συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και με τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε διατηρητέους 44 Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων και ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους 17 Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες. Μεταξύ των 17 είναι και ο μέχρι τώρα Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος.

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω 21 Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων. Ακόμα προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων 27 Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες.

Στον βαθμό του Αστυνομικού βαθμού παρέμειναν μετά τις κρίσεις ο Διευθυντής της Α.Δ. Μεσσηνίας Παν. Πούπουζας και της Α.Δ. Λακωνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.