“Ο κ. Νίκας και ο κ. Δούζης πιθανόν να έρθουν ως κατηγορούμενοι”

0
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΩΝ 5 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΑΪΤΟΛΟΓΩΝ ΑΝΤ. ΚΑΤΣΑ

Δύο πρόσωπα “κλειδιά” στην υπόθεση του θανάτου του Κ. Θεοδωρακάκη κατά τον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, την Κυριακή του Πάσχα, χαρακτήρισε ο συνήγορος υπεράσπισης των 5 σαϊτολόγων Αντώνης Κατσάς τον δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα και τον Πρόεδρο της Κ.Ε. “ΦΑΡΙΣ” Ιωάννη Δούζη, που όπως είπε σήμερα το μεσημέρι, έξω από τα Δικαστήρια, “δεν μπορεί να είναι απόντες από αυτή τη διαδικασία”.

Ο κ. Κατσάς πάντως είπε ότι “έχω μία υποψία, που μπορεί να αγγίζει και τα όρια της βεβαιότητας, ότι δεν το έκανε δεκτό το δικαστήριο αυτό, γιατί προφανώς ο κ. Νίκας και ο κ. Δούζης να έρθουν στο δικαστήριο με άλλη ιδιότητα”. Σε ερώτηση ”όταν λέμε άλλη ιδιότητα τι εννοείτε;”, απάντησε: “ Από τη στιγμή που δεν έρχεσαι στο δικαστήριο σαν μάρτυρας σαν τι θα έρθεις; Δικηγόροι δεν είναι ο κ. Νίκας και ο κ. Δούζης, πιθανόν να έρθουν ως κατηγορούμενοι”.

Ακόμη, ο κ. Κατσάς, ο οποίος μέχρι και σήμερα έλεγε για τον πελάτη του ότι η φονική σαΐτα φέρεται να έφυγε από το σακούλι του 62χρονου, μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε σήμερα στις 11 το πρωί και βίντεο που ακολούθησε, όπως είπε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η φονική σαΐτα να μην έφυγε από το σακούλι του πελάτη του, αλλά να έφυγε από κάτω.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΦΟΝΙΚΉ ΣΑΪΤΑ

Ειδικότερα, ο κ. Κατσάς, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Με την έναρξη της διαδικασίας υπέβαλα εκ μέρους των πέντε εντολέων μου το αίτημα αναβολής της διοίκησης, με σκοπό να έρθει το υλικό, το οποίο έχει πάει για επεξεργασία, όπως ιατροδικαστικές εκθέσεις, πραγματογνωμοσύνη για την μπαρούτι και αλλά. Ταυτόχρονα όμως υπέβαλα ένα πάρα πολύ σοβαρό αίτημα, κατά την άποψή μου, ίσως είναι και καταλυτικό για την πορεία της υπόθεσης: Να διοριστεί πραγματογνώμονας ειδικός, όπως προβλέπει η δικονομία σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτως ώστε, αφού συλλέξει τα βίντεο που τραβούσαν εκείνη την ημέρα στην εκδήλωση ζωντανά -και υπάρχει πλούσιο υλικό ως προς αυτό- να αποφανθούν οι ειδικοί. Τελικά από πού ξεκίνησε αυτή η σαΐτα, τι πορεία είχε και πώς κατέληξε στον άνθρωπο αυτόν που έχασε τη ζωή του. Γιατί ενώ αρχικά και ντόμπρα ο εντολέας μου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, δεν αποποιήθηκε τις ευθύνες του, αλλά είπε “όπως μου λένε οι αστυνομικοί το βίντεο δείχνει πως έφυγε από μένα και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες”, αν έγινε αυτό. Όμως, από την πρώτη στιγμή, εγώ δήλωσα για λογαριασμό του ότι αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο, το τι ακριβώς έχει γίνει. Για αυτό λοιπόν, αφού μέρα με τη μέρα και ερευνώντας τα βίντεο τα οποία έρχονται δυστυχώς λίγο αργότερα από την αρχική διαδικασία, αλλά όμως ήρθαν εγκαίρως τελικά λίγο πριν το δικαστήριο… Να καταλάβετε σήμερα στις 11:00 το πρωί δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μία άγνωστη σε μένα κυρία, η οποία μου λέει κύριε Κατσά έχω θέμα συνείδησης για μένα, σας στέλνω ένα βίντεο που τράβηξα εγώ που ήμουν ακριβώς δίπλα και δείχνει ότι η σαΐτα αυτή δεν έφυγε από το ταγάρι του πελάτη σας, αλλά έφυγε από κάτω, εγκαταλειμμένη μάλλον σαΐτα, ή δεν είχε ολοκληρωθεί η καύση της ή είχε πέσει από κάποιο ταγάρι, δεν ξέρουμε από ποιον, είχαν προηγηθεί και άλλα μπουλούκια δεν το ξέρουμε αυτό.

Παρόλα αυτά για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, γιατί στο κάτω-κάτω δεν μπορούμε να κατηγορούμε έναν άνθρωπο με εικασίες, ή με ερμηνεία αυθαίρετη μιας εικόνας που δεν έχουμε την ειδική γνώση, για να μπορούμε να την ερμηνεύουμε εμείς, ζήτησα με έμφαση από το δικαστήριο να αποδεχθεί το αίτημά μου για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Το αίτημά μου αυτό δεν έγινε δεκτό από την κυρία εισαγγελέα, αλλά έγινε ομόφωνα δεκτό από το δικαστήριο. Άρα έχουμε μία πολύ θετική εξέλιξη ως προς την αποκάλυψη της πραγματικότητας ότι όντως θα διεξαχθεί πραγματογνωμοσύνη, θα έχουμε το πόρισμα και πάνω σε αυτό το πόρισμα δεν θα είναι εύκολο να αμφισβητηθεί και ότι συμβεί. Αυτό ήταν το δεύτερο αίτημα.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΖΗ

Το τρίτο αίτημα που υπέβαλα και το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, το οποίο το θεωρώ σοβαρό να έρθει να καταθέσει ο κ. Νίκας, ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος ήταν διοργανωτής, εκφωνητής, προέτρεπε, είχε δώσει συνέντευξη τύπου, χρηματοδότης της εκδήλωσης, τουλάχιστον να καταθέσει ως μάρτυρας. Όπως επίσης και ο υπεύθυνος της κοινωφελούς επιχείρησης “ΦΑΡΙΣ”, ο οποίος και αυτός ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, με βάση τις δικές τους εναρκτήριες πανηγυρικές δηλώσεις, που έγιναν την ώρα της εκδήλωσης. Άρα λοιπόν, δύο πρόσωπα τα οποία είναι “κλειδιά” δεν μπορεί να είναι απόντα από αυτή τη διαδικασία. Να σας πω και κάτι ανθρώπινα.

Εμένα μου έκανε κακή εντύπωση, δεν με αφορά σε σχέση με τους πελάτες μου, αλλά σαν πολίτης αυτής της πόλης θα περίμενα να έρθει ο κ. Νίκας αυτόκλητα, από μόνος του, σαν μάρτυρας ή ο κ. Δούζης από την “ΦΑΡΙΣ” και να είναι μάρτυρες υπεράσπισης τουλάχιστον του δημοτικού συμβούλου που είναι κατηγορούμενος, από ανθρώπινης πλευράς. Αλλά αυτό σε τελευταία ανάλυση είναι δικιά μου προσωπική προσέγγιση, ο καθένας κρίνει με τη δική του φιλοσοφική ιδεολογική, κοινωνική ταυτότητα και συγκρότηση που έχει ο καθένας. Αλλά αυτό ας το κρίνει ο κόσμος. Αυτό το αίτημα, δυστυχώς, το δικαστήριο δεν το έκανε δεκτό. Όμως έχω μία υποψία, που μπορεί να αγγίζει και τα όρια της βεβαιότητας, ότι δεν το έκανε δεκτό το δικαστήριο αυτό, γιατί προφανώς ο κ. Νίκας και ο κ. Δούζης να έρθουν στο δικαστήριο με άλλη ιδιότητα.

«ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ»;

Ερώτηση: Όταν λέτε με άλλη ιδιότητα τι εννοείτε;

Απάντηση: Νομίζω ότι είμαι πολύ σαφής σε αυτό που λέω. Από τη στιγμή που δεν έρχεσαι στο δικαστήριο σαν μάρτυρας σαν τι θα έρθεις; Δικηγόροι δεν είναι ο κ. Νίκας και ο κ. Δούζης. Πιθανόν να έρθουν σαν κατηγορούμενοι. Γιατί δεν μπορεί “ο τελευταίος τροχός της αμάξης”, που είναι τα παιδιά από τον Άγιο Σιδέρη, που σε τελευταία ανάλυση πήγαν οι άνθρωποι εκεί καλεσμένοι από το δήμο με τη διοργάνωση και τη διασφάλιση ότι είναι εξασφαλισμένα τα πάντα και ακίνδυνα, να παρουσιάσουν ένα θέαμα μία παράσταση, αν θέλετε ένα έθιμο, πείτε το όπως θέλετε. Αυτοί θα είναι τα εξιλαστήρια θύματα και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι μιας ιστορίας τραγικής που βασανίζει όλους μας αυτές τις μέρες; Δεν θα είναι αυτοί που το διοργανώνουν, που παροτρύνουν, που χρηματοδοτούν, που εκθειάζουν, που συνέχεια δίνουν εύσημα σε αυτούς τους ανθρώπους και μπράβο και μπράβο και θα περιοριστεί αυτή η ιστορία σε τέσσερις, πέντε, έξι ανθρώπους, τα οποία παιδιά σε τελευταία ανάλυση διατηρούν το έθιμο, δεν έχουν καμία θεσμική αρμοδιότητα, δεν έχουν καμία οργανωτική δυνατότητα, ούτε μέτρα ασφαλείας να παίρνουν, ούτε γνώσεις έχουν, ούτε καμία υποχρέωση τέτοια έχουν…

Άλλοι ήταν εκείνοι οι οποίοι θα έπρεπε να περιφρουρήσουν και τους ίδιους και φυσικά και τους θεατές και το συνάδελφό σας που έχασε τη ζωή του, που για μένα θα έπρεπε να υπάρχει ένας χώρος προστατευμένος με πλέγμα, ώστε να μην κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος όχι μόνο οι θεατές.

Ακολουθεί ηχητικό με τις δηλώσεις του Αντώνη Κατσά

μοιραστειτε το:

Comments are closed.