“Ο κόσμος θα ανατρέψει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών”

0
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την πεποίθησή του ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταστροφής του κλίματος και ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας απόψε (1/7/19)  στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας, αρκεί, όπως είπε, να κινητοποιηθεί ο κόσμος και να φέρει κοντά του άλλους πολίτες – ψηφοφόρους, επαναλαμβάνοντας το κεντρικό σύνθημα των εκλογών “Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας”. Την ανατροπή -είπε ο κ. Τσακαλώτος-  δεν μπορεί να την κάνει ούτε το κόμμα, ούτε η Κυβέρνηση, “αλλά εσείς ο κόσμος μας.

Συνεχίζοντας ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν είμαστε το ίδιο” είπε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος αναφερόμενος στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας  κ. Χουλιαράκη, κάτι που δεν αμφισβητείται,  αυτό ξεπερνά τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε από που θα βρεθούν αυτά. Ανέφερε ακόμα ότι με την φιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των φόρων, ως βασικό τρόπο που θεωρούν ότι θα έλθει η ανάπτυξη, εν τέλει θα ωφεληθούν μόνο οι πλούσιοι και θα ζημιωθούν οι υπόλοιποι. “Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”¨, είπε.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με ασάφεια και αοριστία μιλούσε για μείωση του ΦΠΑ και μετά, όταν προκλήθηκε, έλεγε ότι μόνο της εστίασης θα μειωθεί και αργότερα για τα άλλα είδη.

Ο υπουργός Οικονομίας αποκάλυψε στο ακροατήριο πως με μεθοδικότητα και σχέδιο που ξεκίνησε η κυβέρνηση το 2017, έγιναν τα απαραίτητα ώστε να μην εφαρμοστεί ο  νόμος για τη μείωση των συντάξεων από 1/1/2018 και την μείωση του αφορολόγητου ορίου από 1/1/19. Σημείωσε ακόμα πως ό,τι υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη υλοποιήθηκαν, αναφέροντας ότι οι παροχές έφτασαν τα 930 εκατομμύρια ευρώ. Μιλώντας για τη μεσαία τάξη υπενθύμισε σειρά ευνοϊκών μέτρων που πάρθηκαν και προς αυτήν.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ακόμα ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι  η κυβέρνηση, αν χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει πίσω της “καμένη γη, όπως τη χρεοκοπημένη χώρα που παραλάβαμε”, όπως είπε, όταν ανέλαβαν την εξουσία. “Εμείς δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους”, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως “εμείς σκεφτόμαστε και αγαπάμε την Ελλάδα, δεν θα το κάναμε αυτό ποτέ”. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση έχει φροντίσει και υπάρχει “μαξιλάρι ασφαλείας” 31 δισεκατομμυρίων ευρώ και πρόσθεσε ότι για τα επόμενα 15 χρόνια υπάρχει “καθαρός διάδρομος” για τα χρέη της χώρας. Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την κυβέρνηση, το 20% του ΑΕΠ αποτελούσε υποχρέωση εξόφλησης χρέους προς τους δανειστές, ενώ αυτή τη στιγμή το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 10% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για οικογενειοκρατία που χαρακτηρίζει την οικογένεια Μητσοτάκη και κατηγόρησε προσωπικά στον Κυριάκο ότι ως  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2013-2015) είχε 50 μετακλητούς, όσους έχει τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ακόμα πως πριν φύγει από το υπουργείο άλλαξε τους διευθυντές πέρα από κάθε αξιοκρατία.

Τέλος ο κ. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει ένα debate με τον κ. Τσίπρα, ή με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του;

Μετά το τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κάλεσε στο βάθρο. Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

  • ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΥΛΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ), υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ, στα Φιλιατρά.
  • ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ).
  • ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ – ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Δικηγόρος, τ. βουλευτής.
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, τ. βουλευτής, Αρτοποιός. Απόφοιτος Σχολής ΟΑΕΔ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων.
  • ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ., με μακρά θητεία ως αυτοδιοικητικό στέλεχος, και υπηρεσιακό (στο Δήμο Καλαμάτας επί 35 έτη).
  • ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ, πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Αθήνας, τμήμα Φωτογραφίας.
  • ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, τέως Υπουργός Εσωτερικών, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.