Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξή του στον Παν. Νίκα

0
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ – ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τη στήριξη του Παναγιώτη Νίκα και την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη ζήτησε  από τη Σπάρτη αυτή τη φορά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα (4/4/19) σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του, γιατί, όπως είπε, «είναι ένας άξιος και αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός άνδρας που άλλαξε την όψη της Καλαμάτας», προσθέτοντας πως «όπως έφερε την Καλαμάτα στην κορυφή των ελληνικών πόλεων έτσι πρέπει να φέρει και την Πελοπόννησο στην κορυφή των ελληνικών Περιφερειών».

Προηγουμένως, σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «η Λακωνία της Σπάρτης και του Μυστρά, πορεύεται εγκαταλελειμμένη και απαισιόδοξη με ευθύνη της κυβέρνησης και του απερχόμενου Περιφερειάρχη».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση οπαδών του στη Σπάρτη

«Η Λακωνία χρειάζεται μία άλλη Περιφερειακή πολιτική που θα είναι απέναντι στο ρουσφέτι, απέναντι στο λαϊκισμό που κυριαρχούν σήμερα, με ευθύνη του απερχόμενου Περιφερειάρχη», ανέφερε ο κ. Νίκας και συμπλήρωσε: «Η Λακωνία έχει απόλυτη ανάγκη από την αρμονική συνεργασία της αυριανής νεοδημοκρατικής κυβέρνησης με τη νέα Περιφερειακή αρχή της περιφέρειας Πελοποννήσου, για να υπάρξει η πορεία της αισιοδοξίας και της ανάπτυξης».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Νίκα για τον οποίον είπε:

«Είμαι εδώ για να δώσουμε και τη νίκη στον Νίκα, εν τούτω Νίκα. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον Παναγιώτη τον Νίκα για ένα βασικό λόγο. Είναι ένας άξιος και αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός άνδρας που άλλαξε την όψη της Καλαμάτας. Μετέτρεψε την Καλαμάτα σε μία από τις πρωτοπόρες ελληνικές πόλεις. Τη Μεταμόρφωσε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα και όπως έφερε την Καλαμάτα στην κορυφή των ελληνικών πόλεων έτσι πρέπει να φέρει και την Πελοπόννησο στην κορυφή των ελληνικών περιφερειών γιατί αυτό της αξίζει.

Αυτό φίλες και φίλοι μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μία ουσιαστική και αποτελεσματική σύμπραξη της κεντρικής εξουσίας με την Περιφερειακή διοίκηση. Γι’ αυτό και αποδίδουμε μεγάλη πολιτική σημασία στη μάχη των περιφερειακών εκλογών. Όχι γιατί θέλουμε να στείλουμε το πολιτικό μήνυμα “καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας”, αλλά γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την επόμενη μέρα. Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε εδώ, για τον τόπο σας, μία ουσιαστική αναπτυξιακή περιφερειακή στρατηγική.

Γι’ αυτό σας ζητώ από καρδιάς, για το καλό το δικό σας, για το καλό της Λακωνίας, για το καλό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στηρίξτε τον Παναγιώτη Νίκα στις εκλογές και εκλέξτε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας το στίγμα της ΝΔ για τις εκλογές είπε: «Στις δημοτικές εκλογές θα επιλέξετε εσείς ποιος είναι ο καλύτερος δήμαρχος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να επιτρέψω οι όποιες έριδες για τα δημοτικά να επηρεάσουν την κάλπη των εθνικών και περιφερειακών εκλογών».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ Ν.Δ.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε προηγουμένως ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη στήριξη της Ν.Δ. Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε τα εξής:

«Καλωσορίζω και εγώ από την πλευρά μου τον πρόεδρό μας και του εύχομαι το αυτονόητο, σύντομα Πρωθυπουργός. Σύντομα Πρωθυπουργός, όπως απαιτεί το συμφέρον του λαού και του Έθνους αγαπητέ μας Πρόεδρε. Βρίσκεστε στην πατριωτική περιοχή της Σπάρτης και της Λακωνίας, με την μεγάλη ιστορία και την τεράστια συμβολή στη διαχρονική εθνική μας πορεία. Όμως η Λακωνία της Σπάρτης και του Μυστρά, η Λακωνία με τις καστροπολιτείες και τη μεγάλη προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό, πορεύεται εγκαταλελειμμένη και απαισιόδοξη με ευθύνη της κυβέρνησης και του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Μισόκλειστή είναι η καστροπολιτεία του Μυστρά, ανέκδοτο έγιναν οι συζητήσεις 10 χρόνια τώρα για το νέο μουσείο της Σπάρτης, εγκαταλελειμμένα είναι τα σπήλαια του Διρού, τα καλύτερα σπήλαια της Ευρώπης, απαράδεκτο, το χειρότερο της Πελοποννήσου, το επαρχιακό οδικό δίκτυο με την 80χρονη σιδερένια γέφυρα στη Σκάλα προς τη Νεάπολη, κατασκευασμένη από τους Γερμανούς κατακτητές να πιστοποιεί αυτή την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Από την επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Εκλογικό Κέντρο του Παναγιώτη Νίκα, στη Σπάρτη

Και μαζί με αυτά, η απουσία αντιπλημμυρικών έργων, η υφαλμύρωση στην περιοχή της Σκάλας και των Παπαδιάνικων, η αποτυχία της δακοκτονίας, η ανεπάρκεια των συστημάτων άρδευσης, οδηγούν σε φυγή τη νεολαία, στη συνεχή μείωση του πληθυσμού, στη στασιμότητα και την εγκατάλειψη. Η Λακωνία κύριε Πρόεδρε χρειάζεται μία άλλη πολιτική σχεδιασμού, σωφροσύνη συνεργασίας, προσεκτικής αξιοποίησης των πολύτιμων πόρων, μεγάλα έργα που να υπηρετούν πραγματικά την παραγωγή, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Το οδικό δίκτυο, αρδευτικά συστήματα, ουσιαστική προνοιακή πολιτική, Γεωργία, Τουρισμός, αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Η Λακωνία χρειάζεται μία άλλη Περιφερειακή πολιτική που θα είναι απέναντι στο ρουσφέτι, απέναντι στο λαϊκισμό που κυριαρχούν σήμερα, με ευθύνη του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

Η Λακωνία έχει απόλυτη ανάγκη από την αρμονική συνεργασία της αυριανής νεοδημοκρατικής κυβέρνησης με τη νέα Περιφερειακή αρχή της περιφέρειας Πελοποννήσου, για να υπάρξει η πορεία της αισιοδοξίας και της ανάπτυξης. Η Λακωνία με τα αξεπέραστα συγκριτικά πλεονεκτήματα μπορεί να βοηθήσει αξιοποιώντας τα, όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά για ολόκληρη την περιφέρεια και την Ελλάδα. Γι’ αυτό είναι κρίμα να αδικείται και να αφήνεται στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Εκτός από την κυβέρνηση, καθοριστική ευθύνη έχει και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης στην 9χρονη θητεία του. Αγαπητοί Σπαρτιάτες ερχόμαστε για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αυτά που επιδιώκετε χρόνια τώρα, για να βρεθεί η Σπάρτη και η Λακωνία εκεί που τους αξίζει, για την προκοπή και την ανάπτυξη του ιστορικού σας τόπου, μακριά από ταξίματα και λαϊκισμούς.

Κύριε πρόεδρε είμαστε απόλυτοι σίγουροι για τις νίκες των φιλελευθέρων δυνάμεων παντού, στους δήμους, στις περιφέρειες, στις ευρωεκλογές, παντού».

Μετά το τέλος των ομιλιών, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Σπάρτης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.