«Ο κουρσάρος της Πρώτης» απέναντι απ’ το νησί του

0

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Ο κουρσάρος της Πρώτης» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα, δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου,  που παρουσιάζεται αύριο Δευτέρα (24 Αυγούστου 2015), στις 9 το βράδυ, στη Μαραθόπολη, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Το βιβλίο, εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο» και έχει πολλαπλή αναφορά στο μικροσκοπικό νησί Πρώτη, που βρίσκεται απέναντι από την όμορφη Μαραθόπολη του Δήμου Τριφυλίας. Η υπόθεση αναφέρεται σε μια περιπέτεια δύο εφήβων διαφορετικών κοινωνικών τάξεων, που ξεκινούν από την Αθήνα για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους ένα άγριο χειμωνιάτικο βράδυ, όπου την εμφάνισή του κάνει ο ξακουστός κουρσάρος Μπαρμπαρόσα που κάποτε κούρσευε όλη τη Μεσόγειο.

Το βιβλίο θα προλογίσει η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Βασ. Καλκαβούρα, ενώ θα το παρουσιάσει ο ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Φοίβος Οικονομίδης. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και η φιλόλογος Ματίνα Μιχαλακοπούλου. Τον συντονισμό της βραδιάς θα έχει η καθηγήτρια ιταλικής γλώσσας Χριστίνα Στριμπάκου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας.

Το νέο βιβλίο «Ο κουρσάρος της Πρώτης» ξεκίνησε το ταξίδι του από τα Φιλιατρά, μόλις 14 χιλιόμετρα απόσταση από το νησί των πειρατών, την Πρώτη την Τρίτη 11 Αυγούστου στο Αίθριο του Δήμου Φιλιατρών. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Πυρσός» και η Κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.