Ο Καμπόσος κλήθηκε από τη Ν.Δ. για εξηγήσεις

0

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Οι ακραίες εκφράσεις από όπου και αν προέρχονται, τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται είναι εξίσου κατακριτέα από τη ΝΔ» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά τον χαιρετισμό του, το απόγευμα στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΝΔ για την ανάπτυξη στο Ιόνιο, ενώ ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, καλείται να δώσει εξηγήσεις

Να δώσει εξηγήσεις έχει καλέσει το δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο, το Μοσχάτο ύστερα από την προκλητική του ανάρτηση στο διαδίκτυο όπου έγραψε ότι «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», στηρίζοντας έτσι την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα από την Κέρκυρα και αφού επανέλαβε τη συμπαράσταση της ΝΔ στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα φαινόμενα αυτά κάνοντας λόγο για επιλεκτική καταδίκη της βίας. «Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα» και συνέχισε στέλνοντας και εσωκομματικά μηνύματα: «Ας είμαστε προσεκτικοί οταν μιλάμε για βία. Ο ακραίος και διχαστικός λόγος έχει αντανάκλαση στους πολίτες και όσο πάμε για εκλογές παροτρύνω τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτή την πολιτική. Ας φερθεί ο κ. Τσίπρας υπεύθυνα και αυτό είναι και παρότρυνση στα δικά μας στελέχη, να αποφύγουν εκφράσεις καφενείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ο Δ. ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΕΩΣΕ ΑΛΛΟΥ

Λίγη ώρα αργότερα η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε με τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών να επιρρίπτει ευθύνες στους συνεργάτες του διαχειριστές της σελίδας του, τονίζοντας πως η ανάρτηση για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων «δεν συνάδει με τα ιδανικά και τα δημοκρατικά ιδεώδη του».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών:

«Λυπάμαι ιδιαιτέρως για το ατυχές συμβάν και δηλώνω πως καταδικάζω απερίφραστα τέτοιου είδους πράξεις οι οποίες πλήττουν την δημοκρατία και εντείνουν τον τραμπουκισμό και τη βία. Καταδικάζω ρητά και κατηγορηματικά την επίθεση προς το πρόσωπο του κ.Μπουτάρη και τονίζω πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να επιβάλλει την άποψη του με την βία. H κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να βαφτίζει ως ακτιβιστές όλους εκείνους που λειτουργούν με τέτοιους απαράδεκτους τρόπους και οι οποίοι αποτελούν κάκιστο παράδειγμα για την κοινωνία.»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ. ΚΑΜΠΟΣΟ

Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη καταδικάστηκε επίσημα από τη ΝΔ. Αυτή η επίσημη καταδίκη, όμως, δεν πτόησε το μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής και δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δ. Καμπόσο, από το να αναρτήσει ένα επιεικώς άθλιο σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το στέλεχος της Ν.Δ. είχε το θράσος να γράψει «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», επιδοκιμάζοντας τον τραμπουκισμό του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση έσβησε τη σχετική ανάρτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει το στέλεχος του κόμματός του, Δ. Καμπόσο, και να καταδικάσει έμπρακτα τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Κάθε άλλη στάση υπεκφυγής ή σιωπής επιβεβαιώνει την ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ακροδεξιούς εντός της ΝΔ.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η Ν.Δ. ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ

Να αποδοκιμαστεί από τη ΝΔ, της οποίας είναι στέλεχος, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δ. Καμπόσος, ζητά με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή ανάρτηση του δημάρχου σε κοινωνικό δίκτυο, με την οποία επιδοκιμάζει την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

«Ένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εμφανίζεται να επιδοκιμάζει την επίθεση αλλά υπερθεματίζει κιόλας, χαρακτηρίζοντας προδότη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Η τοποθέτηση αυτή προσβάλει τους δημοκρατικούς πολίτες του Άργους. Πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους και πρώτα απ’ όλα από το κόμμα του τη ΝΔ της οποίας είναι στέλεχος».

Πηγή: news247

μοιραστειτε το:

Comments are closed.