Ο Θ. Πετράκος καταγγέλλει τον Μ. Χρυσομάλλη στη Βουλή

0

Επιστολή – καταγγελία στον Πρόεδρο και στα μέλη του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων καθώς και στους αρχηγούς όλων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, για τις δηλώσεις Χρυσομάλλη, απέστειλε ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Θαν. Πετράκος.

Ο κ. Πετράκος αναφέρει ότι ο κ. Χρυσομάλλης εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων την Κυριακή στο Ραμοβούνι, στην εκδήλωση για την επέτειο της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη δήλωσε πως «επειδή ο Κολοκοτρώνης πίστευε στο έθνος και στη δημοκρατία είναι σίγουρα Έλληνας, είναι σίγουρα Μεσσήνιος και σίγουρα δεν είναι αριστερός διότι η αριστερά δεν πιστεύει στο έθνος».

Σχολιάζοντας ο κ. Πετράκος αυτές τις δηλώσεις τις χαρακτηρίζει «απαράδεκτες, διχαστικές, υβριστικές, άθλιες και προσβλητικές» σημειώνοντας πως «προσβάλλουν όχι μόνο τους Αριστερούς και την Αριστερά αλλά τη Βουλή των Ελλήνων, το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, τους ήρωες του 1821 και πρώτα απ’ όλα το “Γέρο του Μοριά” Θεόδωρο Κολοκοτρώνη». Ζητά δε από το Προεδρείο της Βουλής «να προχωρήσει σε πολιτική αποδοκιμασία και σε επίπληξη του συγκεκριμένου βουλευτή με δεδομένο ότι ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην Εθνική αυτή εκδήλωση».

Η Επιστολή είναι η εξής:

«Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
Κυρία και κύριοι Αντιπρόεδροι,

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω τις πρωτοφανείς, απαράδεκτες, προσβλητικές και αδιανόητες δηλώσεις του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη.

Ο κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων την Κυριακή 5 Απριλίου 2021 στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας για την επέτειο της γέννησης του ήρωα της επανάσταση του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο κ. Μ. Χρυσομάλλης, ενώ ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της τελετής ,στο χώρο της εκδήλωσης και κάτω από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!!!: «Επειδή ο Κολοκοτρώνης πίστευε στο έθνος και στη δημοκρατία είναι σίγουρα Έλληνας, είναι σίγουρα Μεσσήνιος και σίγουρα δεν είναι αριστερός διότι η αριστερά δεν πιστεύει στο έθνος»!!!

Ο κ. Μ. Χρυσομάλλης συζητώντας με τους φίλους του έχει φυσικά δικαίωμα να λέει ότι θέλει, ακόμη και την πιο ακροδεξιά και εμφυλιοπολεμική άποψη. Ως εκπρόσωπος όμως της Βουλής των Ελλήνων οφείλει να σέβεται τουλάχιστον το θεσμό που εκπροσωπεί.

Επειδή όμως οι δηλώσεις αυτές του εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων είναι απαράδεκτες, διχαστικές, υβριστικές, άθλιες και προσβλητικές οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο τους Αριστερούς και την Αριστερά αλλά τη Βουλή των Ελλήνων, το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, τους ήρωες του 1821 και πρώτα απ’ όλα το «Γέρο του Μοριά» Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, το Προεδρείο της Βουλής οφείλει να προχωρήσει σε πολιτική αποδοκιμασία και σε επίπληξη του συγκεκριμένου βουλευτή με δεδομένο ότι ήταν εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην Εθνική αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης του Αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Πετράκος
πρώην βουλευτής Μεσσηνίας  και
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Καλαμάτα,7 Απριλίου 2021»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.