Θαν. Πετράκος: Ο Τατούλης δεν έχει κάνει τίποτα για τη Μεσσηνία

0
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ε. ΞΥΓΚΩΡΟ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Μαρία Μήτση, Βασίλη Τσουλάκο και Δημήτρη Πράττη επισκέφτηκαν την Παρασκευή 10/5/2019 το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Βαγγέλη Ξυγκώρο.

Για τις θέσεις και διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου, για τα μεγάλα προβλήματα των μελών του αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα της Μεσσηνίας ώστε να βαδίσει επιτέλους ο νομός στο δρόμο της προόδου ενημέρωσε ο κ. Ξυγκώρος.

Μετά την συνάντηση ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε ότι είναι θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, η συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς και η συμμετοχή του επιμελητηρίου σε περιφερειακό επίπεδο, για να υπάρξει πρόοδος για την Μεσσηνία και όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι «για την σημερινή εικόνα της Μεσσηνίας εκτός από τις ευθύνες των κυβερνήσεων τεράστιες ευθύνες έχει και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Τατούλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, συνολικού μήκους 7,5 χιλιόμετρα, το οποίο η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει πριν 7 χρόνια και δεν έχει τελειώσει ακόμη! Ανίκανοι να ολοκληρώσουν 1 χιλιόμετρο το χρόνο».

Για τις σημαντικές υποδομές ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε:

  • Είναι πρώτης προτεραιότητας η επέκταση και η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας, το οποίο πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.
  • Η ολοκλήρωση του δυτικού οδικού άξονα είναι ζωτικής σημασία για τη Μεσσηνία. Το τμήμα Καλό Νερό- Τσακώνα πρέπει να κατασκευαστεί με πόρους από το ΕΣΠΑ.
  • Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη βελτίωση του περιφερειακού και επαρχιακού δικτύου, το οποίο με ευθύνη του κ. Τατούλη βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
  • Η δημιουργία δυτικού σιδηροδρομικού άξονα, ο οποίος καταργήθηκε μετά από απαίτηση των «ιδιοκτητών» των αυτοκινητόδρομων, θα βοηθήσει στην πρόοδο της Μεσσηνίας.
  • Το λιμάνι Καλαμάτας μπορεί να συνεισφέρει πολλά στη Μεσσηνία αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά.
  • Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, σε πρώτη φάση στις βιομηχανικές περιοχές, είναι καθοριστικής σημασίας για τις επιχειρήσεις.

Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε ότι χωρίς την ολοκλήρωση των παραπάνω υποδομών, για την κατασκευή των περισσοτέρων ο κ. Τατούλης φέρει ακέραιη ευθύνη, δεν υπάρχει μέλλον για καμία προοπτική για πρόοδο στον τόπο μας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.